Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Το δύσκολο Σαββατοκύριακο του Π. Λαφαζάνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ιδιαίτερα δύσκολο το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού εκτός από την αντιπαράθεση του με τον Αλέξη Τσίπρα που παρολίγον να τίναζε στον αέρα την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε έντονη επίθεση και από τα “αριστερά”.

Συγκεκριμένα από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας ο οποίος μιλώντας στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” αποκάλυψε ότι “Ο Χαρίλαος συνήθιζε να λέει “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”. Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σας θυμίσω ότι ο Λαφαζάνης ήταν τόσο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ώστε ο Χαρίλαος να τον πετάξει με τις κλοτσιές έξω από το ΚΚΕ το 1991 -πριν δηλαδή από 23 χρόνια- στολίζοντάς τον μάλιστα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο καπετάνιος ήξερε. Πολύ καλύτερα τα ξέρουμε και όσοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. με τον Χαρίλαο -και πριν από το 1991 και μετά για πάνω από 15 χρόνια- όσο ζούσε ο Χαρίλαος”, είπε.

Και πρόσθεσε “Και αφού το αναφέρατε αυτό, να σας πω ότι αποκαλούσε (σ.σ. ο Χαρίλαος Φλωράκης), ειδικά αυτόν, αλλά και τους γύρω από αυτόν και τις απόψεις τους, ως εκφραστές του «επιστημονικού οπορτουνισμού». Σε αυτή την πορεία συνεχίζουν, ως επιστήμονες οπορτουνιστές. Και ξέρετε ο οπορτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Αλλωστε, το «χούι» δεν κόβεται…”

Οι αναφορές αυτές ενόχλησαν έντονα τον κ.Λαφαζάνη και άνθρωποι που γνωρίζουν τα της Αριστεράς έλεγαν ότι αντίθετα ο Χ. Φλωράκης στις προφορικές συζητήσεις του αλλά και σε αυτοβιογραφικά του κείμενα αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Π. Λαφαζάνη και αυτό ανεξάρτητα από όποιες διαφωνίες.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε