Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Το “κλάδεμα” της Ελιάς και τα … βεγγαλικά στη ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρολίγον να ανάψουν βεγγαλικά χθες το απόγευμα στην Αγίου Κωνσταντίνου μόλις πληροφορήθηκαν το…”κλάδεμα” της “Ελιάς” πριν καν βγάλει καρπούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και “58” δεν κατάφεραν να βρουν κοινό έδαφος σε μια σειρά ζητημάτων για τη συγκρότηση του νέου κεντροαριστερού σχήματος.

Πάντως πριν επισημοποιηθεί το “ναυάγιο” η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ είχε αποφασίσει να μην δώσει το παρών ως “παρατηρητής” στη Σύνοδο του ΕΣΚ το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη, ενώ θα μετάσχει κανονικά σε εκδήλωση την ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στις 4 και 5 Μαρτίου με θέμα την εναλλακτική πρόταση στην κρίση.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ στις 10 Μαρτίου με σκοπό τη συγκρότηση του “τρίτου πόλου” που συνοψίζεται στον τίτλο “ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία” και ουσιαστικά θα συσπειρώνει ΠΑΣΟΚικές δυνάμεις και πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Βέβαια οι εξελίξεις στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-58 δημιουργούν νέα δεδομένα για το χώρο της κεντροαριστεράς και αναπόφευκτα επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις και τις προσεγγίσεις της ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη “συνεργασίας” και “ενότητας” του χώρου μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε