Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

To πρωί η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου… για να σβήσουν τις φωτιές

To πρωί η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου… για να σβήσουν τις φωτιές

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τις έντονες αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ υπουργών και στελεχών ιδίως για τα ζητήματα του αιγιαλού και της αξιολόγησης στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα όλα τα προαπαιτούμενα.

Για αυτό το λόγο Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται άρον-άρον αύριο στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που έχουν ανάψει και απειλούν την ενότητα και τη συνοχή της κυβερνητικής συνεργασίας και πλειοψηφίας.

Η παρέμβαση Μανιάτη για τον αιγιαλό και οι επιθέσεις υπουργών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Ντινόπουλος κ.α.) κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνουν τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης Σαμαρά, ενόψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα το φθινόπωρο και με ορίζοντα την τελική λύση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σαμαράς και Βενιζέλος αφενός καλούνται να διασφαλίσουν τη συνεργασία τους και να κρατήσουν σταθερά το τιμόνι της διακυβέρνησης και αφετέρου να κάνουν εμφανείς τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς και οι δύο ανα-γνωρίζουν ότι το προσδόκιμο όριο επιβίωσης της κυβέρνησης δεν ξεπερνά κατά πάσα πιθανότητα τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε η Βουλή καλείται να εκλέξει τον νέο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Σεπτέμβριο η συζήτηση για το χρέος – Κυβέρνηση: Καμία ανησυχία για τα 5 προαπαιτούμενα

Δραγασάκης: “Οι 120 βουλευτές δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο”

Σάλος από τη βίλα του ολλανδού βασιλιά στο Κρανίδι Αργολίδας – Καταγγελίες για παράνομη προβλήτα στον αιγιαλό – Τι απαντά η κυβέρνηση

Πως θα βάλει η κυβέρνηση “φρένο” στις απαιτήσεις της τρόικας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε