Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Το “τελείωσαν”! – Το ΠΑΣΟΚ διχασμένο 40 χρόνια μετά – Φ. Πετσάλνικος: Δεν οργάνωσε το περιβάλλον Παπανδρέου τα επεισόδια στο Ζάππειο

Το “τελείωσαν”! – Το ΠΑΣΟΚ διχασμένο 40 χρόνια μετά – Φ. Πετσάλνικος: Δεν οργάνωσε το περιβάλλον Παπανδρέου τα επεισόδια στο Ζάππειο

– Αμηχανία και εκνευρισμός από ποστάρισμα στο facebook στην σελίδα του ΠΑΣΟΚ
– Αποκαλούσε “τάγματα εφόδου” τους παπανδρεϊκούς και ζητούσε ψυχίατρο για τον Παπανδρέου
– Ρήγας: Επρεπε να σηκωθεί να τους μαζέψει ο Παπανδρέου
– Οικονόμου: Η αυριανή εκδήλωση έχει μουσειακό χαρακτήρα και διοργανώνεται από τον άνθρωπο που καταργεί το ΠΑΣΟΚ
– Θα απαντήσει ο Βενιζέλος στην εκδήλωση λένε από το περιβάλλον του

Ο απόηχος των όσων έγιναν χθες στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ με την δημοκρατική παράταξη να χωρίζεται στα δυο και τον Πρόεδρο του κόμματος να αντιμετωπίζεται ως εχθρός και προδότης από τους “παπανδρεϊκούς” δεν λέει να κοπάσει.

Και πως άλλωστε όταν οι εν θερμώ αντιδράσεις και από τις δυο πλευρές αντι να ρίξουν τους τόνους, πυροδότησαν το κλίμα ακόμα περισσότερο.

Τα όσα έχουν ακολουθήσει από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί.

Λίγη ώρα μετά τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις επευφημίες για τον Γιώργο Παπανδρέου, ένας συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ, στην επίσημη σελίδα στο facebook, έκανε λόγο για “τάγματα” εφόδου και για ανάγκη ψυχιάτρου για την παπανδρεϊκή πλευρά. Ο ίδιος, άνθρωπος, αρκετές ώρες αργότερα υποστήριξε πάλι μέσα από την σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο facebook ότι αυτά που έγραψε δεν ήταν τίποτε άλλο από προσωπικές του απόψεις και εν τέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδοκίμαζε τα όσα έγραψε ο κ. Δεληγκάρης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα λένε οι Βενιζελικοί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει αναπάντητα όσα έγιναν χθες στο Ζάππειο.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος “εξέφρασαν αποδοκιμασίες αυτά τα περίπου 40 άτομα σε ένα σύνολο που ξεπερνούσε τις 4.000 άτομα που είχαν προσέλθει στα εγκαινια της έκθεσης με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”.

Θεώρησα όμως κι εγώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων, θεώρησα οτι δε χρειάζοταν, οτι ήταν απαράδεκτο κάτι τέτοιο, ήταν μια υπερβολή, προσωπικού φανατισμού να την πει κανείς; Και γι΄αυτό ζήτησα να σταματήσουν αυτές τις συμπεριφορές.

Πρέπει να πω ότι φωνάζαν διάφορα συνθήματα και με αυτό τον τρόπο διέκοπταν τους συνομιλιτές, κι εμένα με διέκοψαν στον δικό μου χαιρετισμό για την έκθεση, αλλά θεωρώ οτι δε χρειάζοταν καθόλου αυτό. Ηταν μια εντελώς πέρα για πέρα λάθος, ας το πούμε παρορμητική η συμπεριφορά τους.

Όταν τα άτομα αυτά αποδοκίμασαν τον Ανδρέα Παπαμιμίκο είπα “σεβόμαστε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αποδείξει οτι σεβόμαστε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Γιατί ο κύριος Παπαμίκος ήρθε εκπροσωπόντας την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και ο άνθρωπος σίγουρα δεν είχε καμία διάθεση να ακούει αποδοκιμασίες. Θα άκουγε τις τοποθετήσεις, είμαι σίγουρος οτι με διάφορα μπορεί να μη συμφωνούσε, είναι αυτονόητο αυτό, πάνω απ΄όλα όμως έπρεπε εμείς που τον καλέσαμε να τον σεβαστούμε. Και αυτό, αφορούσε όλους.

Αλλά ξέρετε, οταν υπάρχει μια προσέλευση μαζικότατη που μας ξαφνιασε κι΄εμάς, ενός πλήθους πάνω των 4.000 ατόμων, δυστυχώς υπήρξαν κάποιοι λίγοι που ήταν περισσότερο θερμόαιμοι. Πάντως αυτές οι αντιδράσεις και αυτές οι συμπεριφορές έπρεπε να λείψουν οπωσδήποτε.

Σχολιάζοντας τη φήμη οτι τα επεισόδια οργανώθηκαν από άτομα του περιβάλλοντος του Γιώργου Παπανδρέου ο κύριος Πετσάλνικος τόνισε “αν υπάρχει κάποιος τέτοιος ισχυρισμός, ότι κάτι τέτοιο θα μπορουσε να οργανωθεί από τον κύριο Παπανδρέου ή από όσους είχαν την αρμοδιότητα για την οργάνωση των εγκαινίων της έκθεσης, θεωρώ οτι κάτι τέτοιοι ισχυρισμοί δε στέκουν καθόλου. Είναι αυτονόητο ότι κανείς όταν οργανώνει μια εκδήλωση δεν επιθυμει να δημιουργηθούν εντυπώσεις αρνητικές. Πρώτα απ΄όλα οι ίδιοι οι οργανωτές και πολύ περισσότερο, όλοι γνωρίζουμε και το ήθος αλλά και την ηπιότητα της συμπεριφοράς του Γιώργου του Παπανδρέου.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ο κίνδυνος οι χθεσινές αποδοκιμασίες να πυροδοτήσουν το κλιμα ενόψει και της αυριανής εκδήλωσης που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ ο κύριος Πετσάλνικος απάντησε “δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος να πυροδοτηθεί καμία ένταση. Δε σημαίνει οτι όταν κάνουμε έναν διάλογο και μάλιστα δημόσιο και μέσω του διαλόγου αυτού λέμε οτι δεν συμφωνουμε σε όλα, δε σημαίνει αυτό οτι σώνει και καλά θα πρέπει να προκαλεί ένταση.
Οχι, δε νομίζω καθόλου ότι υπάρχει λόγος για ένταση, σε καμία περίπτωση”.

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στο newsIT ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας έκανε λόγο για «αθλιότητες κλακαδόρων» και μίλησε για «αστεία εκδοχή πολιτικού τζιχαντισμού». Εριξε μάλιστα ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «…ως οικοδεσπότης έπρεπε να σηκωθεί εκείνη τη στιγμή και να πει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση σε μια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που γίνεται για να τιμήσει την πορεία του Κινήματος 40 χρόνια. Αυτό θα έπρεπε και θα μπορούσε να το κάνει».

Το έχετε ξαναδεί αυτό; Δεν έχει προηγούμενο! Να είναι ένας άνθρωπος αρχηγός δύο κομμάτων ανυπάρκτων! Ενός που καταργεί και ενός άλλου που δεν υπάρχει…

Ο Παντελής Οικονόμου υποστήριξε ότι ο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Για την αυριανή εκδήλωση είπε ότι
έχει μουσειακό χαρακτήρα και διοργανώνεται από τον άνθρωπο που καταργεί το ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: «Επίσης, είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση για ένα κόμμα που ήταν πρωτοπορία στη μεταπολίτευση να καταργείται από τον αρχηγό του και να εμφανίζεται ένα άλλο κόμμα χωρίς οργάνωση και σχήματα; Το έχετε ξαναδεί αυτό; Δεν έχει προηγούμενο! Να είναι ένας άνθρωπος αρχηγός δύο κομμάτων ανυπάρκτων! Ενός που καταργεί και ενός άλλου που δεν υπάρχει… Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε πια όλοι, διότι από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν κατάλαβε τι έγινε. Υπάρχει ένα θέμα και είναι το εξής: στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη βάση και από όμορους χώρους πρέπει να αποκτήσουν υπόσταση και ασφαλώς να διασφαλίζουν και την εκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το post στο Facebook που έκανε άνω – κάτω το ΠΑΣΟΚ!

Ο ΓΑΠ είναι εδώ! – ΦΩΤΟ

Π. Ρήγας: αστείος πολιτικός τζιχαντισμός τα συνθήματα κατά Βενιζέλου

Κακός χαμός στο ΠΑΣΟΚ! Το Ζάππειο (ξανά) προκαλεί εμφύλιο

Εκρηκτικό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ! Αποθέωσαν τους Παπανδρέου και “τρόλαραν” τον Βενιζέλο – Δεν μπορούσε να τελειώσει την ομιλία του από τις αποδοκιμασίες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε