Πολιτική

Τσίπρας: Εθνικές εκλογές το 2014

«Να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, και κυρίως όλοι όσοι την παρουσία μας τη χρειάζονται πραγματικά να την έχουν, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε και μία διαφορετική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» όπου άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας «η κρίση πρώτα ήταν αξιακή και μετά οικονομική. Και αν καταφέρουμε να αναδείξουμε τις αξίες εκείνες που μπορούν να μας ξαναγυρίσουν στον παλιό μας εαυτό, ως κοινωνία, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

“Περνάμε, ίσως, τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «φέτος περνάμε, ίσως, τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της ελπίδας, της αγάπης, της αλληλεγγύης και αυτό το σκοτεινό περιβάλλον που ζούμε, μπορούμε μέσα μας, τουλάχιστον, να το σπάσουμε. Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ανθρωπιά, αυτές τις αξίες που πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου για να βγούμε και από την κρίση. Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και ανθρωπιά μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους δίπλα μας, κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

«Ήρθαμε σήμερα σε μία δομή που, όπως όλες οι δομές κοινωνικής φροντίδας, έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είναι στίγμα στον πολιτισμό μας να μην μπορούμε να δώσουμε τα ελάχιστα που απαιτούνται στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και στους άνεργους, στους άστεγους, στους ανθρώπους δίχως δικαιώματα. Εκεί όπου το κράτος απουσιάζει, οι δομές αλληλεγγύης και η ανθρωπιά του καθενός και της καθεμιάς, μπορούν να δώσουν πολλά. Κι ας ευχηθούμε αυτά να είναι τα τελευταία σκοτεινά και σκούρα Χριστούγεννα. Και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε λιθαράκι- λιθαράκι μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης”

«Οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης. Αλλά οι εκλογές θα γίνουν το 2014. Το 2014, έχω πει κι άλλη φορά, είναι το έτος μηδέν, το έτος όπου θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα το βήμα, με ενωμένο τον λαό, την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας Βήμα

Πρωτοφανής επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – ”Τσογλάνια και φασίστες!” – Σοβαρό επεισόδιο με τον Χρυσοχοίδη

Ποιάς ομάδας την φωτογραφία έχει ο Τσίπρας στο κινητό του;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3