Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Τσίπρας: Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές

Τσίπρας: Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές

“Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μια πράξη τέλους για ένα καθεστώς που μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Θα είναι μια πράξη μάχης και μια νέα αρχή” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ευρεία σύσκεψη το κόμματος ενόψει των εκλογών του Μαϊου, χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές μια εκλογική διαδικασία “καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας” και “μια μάχη ζωής και θανάτου”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η Ευρώπη καλείται να πει όχι στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητα και σε πολιτικές που διασπούν την Ευρώπη και ευνοούν τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό.

Ο ευρωπαϊκός νότος, επισήμανε, καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων και έθεσε τα διλήμματα των εκλογών του Μαϊου, ως εξής:

Δίλημμα πρώτο

Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη;
Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά αριστερά.

Δίλημμα δεύτερο
Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;

Δίλημμα Τρίτο
Πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ, και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.

Δίλημμα Τέταρτο
Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;
Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν θα την αποφύγουν την απάντηση. Όσο κι αν αποφεύγουν το διάλογο.

Διαβάστε

Φουλάρει το απόγευμα τις μηχανές ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών

Θεσσαλονίκη: ”Πόλεμος” Μπουτάρη – ΚΚΕ λίγο πριν τις εκλογές – Το πρόστιμο που άναψε φωτιές!

Καραμανλής: Υποχρέωση όλων να στηρίξουμε Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε