Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρόικα με μία ανθοδέσμη από “ναι”

Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρόικα με μία ανθοδέσμη από “ναι”

Επίθεση σε όλους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ειδικά για τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη είπε ότι πέρασαν από το σοσιαλισμό στην αγριότητα και από την άρνηση στη συνενοχή.

«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση όσο και τη δύναμη των λαών. Θέλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε, εμείς αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ακριβώς αυτό. Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” κάτω σε οποιαδήποτε συνθήκες», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δε θα πούμε “ναι” στη διάλυση της κοινωνίας, στην καταστοφή της οικονομίας, δε πρόκειται να πούμε “ναι” στην εκποίηση της Ελλάδας», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρόικα με μία ανθοδέσμη από “ναι”. “Ναι” στο χαράτσι, “ναι” στις απολύσεις.
Ολη η προσπάθεια του κ. Σαμαρά είναι να πιέσει τους δειλούς εταίρους του να συναινέσουν και αυτοί ώστε να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθους και συντάξεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης και ότι το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών να αρπάξουν ότι περισσότερο μπορούν και μάλιστα από τα φτωχά στρώματα του ελληνικού λαού.

“Θέλω να επαναλάβω”, είπε χαρακτηριστικά: “Για να αλλάξει τροπάριο αυτή η χώρα, πρέπει να αλλάξει επειγόντως κυβέρνηση”.

Για την συζήτηση αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ, είπε: “Δεν αποτελεί επίκεντρο το θέμα του ευρώ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, αλλά το αν θα είμαστε ή όχι στη λιτότητα”.

Και συνέχισε: “Το βασικό μας διακύβευμα είναι να αποφύγουμε την λιτότητα. Στόχος μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι να σώσουμε το ευρώ πάση θυσία”.

Τάχθηκε επίσης υπέρ του να τεθούν σε δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες και χαρακτήρισε λογική εξέλιξη το γεγονός ότι αναπτύσσεται ο ευρωσκεπτικισμός.

Για το θέμα της Κύπρου είπε: “Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια”.

 Ο κ.Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες.

Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τσίπρας στο Onalert μιλά για εθνικά θέματα, εξοπλισμούς – Τι λέει για τη Χρυσή Αυγή

Διαβάστε εδω το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Α. Τσίπρα στο Onalert
 

Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό

Τσίπρας προς απόστρατους: “Δέσμευση για ανατροπή των περικοπών. Θέλουμε τη συνεργασία σας”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε