Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τσίπρας: Πρωταθλητής της χυδαιότητας ο Βενιζέλος, αυτουργός της καταστροφικής πολιτικής ο Στουρνάρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το δίλημμα «ή υποταγή ή αντίσταση» έθεσε στους Συριανούς ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σύρο, απ’ όπου και εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τόσο το πολυνομοσχέδιο, όσο και όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή.

«Είδατε τι έγινε προχθές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ό,τι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, το έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί η Βουλή να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου» και «δεν μπορεί να χαρίζουν δισεκατομμύρια με διαδικασίες μαφίας».

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, όπως είπε, «αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο. Όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας».

Ακόμη, είπε πως την ώρα που οι κ.κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ μας έδωσαν συγχαρητήρια πως τα καταφέραμε τόσο καλά, η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί, η ανεργία αυξήθηκε στο 30%, 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία, ενώ η χώρα μας κατέχει και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για άθλια συνθηκολόγηση της Ελλάδας με την τρόικα, ενώ προέβλεψε πως πολύ σύντομα θα έρθουν νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Χαρακτήρισε, δε, τον Γιάννη Στουρνάρα αυτουργό του πολυνομοσχεδίου, αλλά και συνολικά της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα, καθώς και αυτουργό των σκανδάλων παράδοσης του δημόσιου πλούτου.

Ακόμη, χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Εσείς είστε η διέξοδος. Ο ελληνικός λαός είναι η διέξοδος», συνέχισε στο μήνυμά του ενόψει των εκλογών τονίζοντας ότι δύο είναι οι επιλογές: «Ή να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση που εκφράζει τη σήψη του πολιτικού συστήματος, τα συμφέροντα των δανειστών και της διαπλοκής ή να την ανατρέψει ο λαός με την ψήφο του και να δώσει εντολή κοινωνικής σωτηρίας σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Ε. Μεϊμαράκη – Απόντες 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή! Βενιζέλος σε Τσίπρα: Μην μου σηκώνεις εμένα το δάχτυλο

ΣΥΡΙΖΑ: Βαριά τραυματισμένη η κυβέρνηση από την ψηφοφορία – Ο Σαμαράς κρύβεται

«Το μόνο που ενδιέφερε τον Τσίπρα ήταν να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε