Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Τσίπρας: “Σόιμπλε και κυβέρνηση κάνουν την ίδια δουλειά από διαφορετικό μετερίζι”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε σχόλιό του σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις “τραγικές συνέπειες της λιτότητας“.

“Είναι αρκετά εύλογη η προσπάθεια του κ. Σόιμπλε να διαφημίσει τα “επιτεύγματα” του μνημονίο, αναφέρει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει λέγοντας: “Αυτό που δεν μπορεί κανένας όμως να δικαιολογήσει είναι τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιμένει στην ίδια συνταγή λιτότητας, παρά τις τραγικές της συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία. Και οι δύο φαίνεται ότι κάνουν την ίδια δουλειά, ο καθένας από διαφορετικό μετερίζι”.

Νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε κάνει λόγο για “τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης”.

Ακόμη αναφέρθηκε ξανά σε success story, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Οι χώρες που βρίσκονται στην “ομπρέλα” διάσωσης έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο. Αυτό εξελίχθηκε σε μια “ιστορία επιτυχίας”! Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό. Για προβλήματα στην Κύπρο γίνεται πλέον ελάχιστος λόγος. Η πολιτική υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα της Ευρώπης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιδοτήσεις επιτοκίου παλαιών δανείων μέσω ΕΣΠΑ επιδιώκει η κυβέρνηση – Θετικός ο Βέμπερ

Spiegel: Η Γερμανία βλέπει τώρα οικονομική ανάκαμψη

Τι είπαν Σόιμπλε και Δένδιας για φορολογία και ανάπτυξη – Ποιούς θα συναντήσει ο Έλληνας υπουργός

Τα λένε Σόιμπλε και Δένδιας στο Βερολίνο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε