Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: «Σταγονίδια» στο περιβάλλον Σαμαρά

Τσίπρας: «Σταγονίδια» στο περιβάλλον Σαμαρά

Δεν είμαστε ούτε νέο ούτε άλλο ΠΑΣΟΚ είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που προκάλεσε ξανά σε debate τον Αντώνη Σαμαρά, στο περιβάλλον του οποίου είπε πως υπάρχουν «πρόσωπα ακροδεξιών αντιλήψεων» και… άνοιξε την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ για τους ψηφοφόρους όχι μόνο της κεντροαριστεράς αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και πάλι πρόταση για τηλεοπτική μονομαχία στον πρωθυπουργό, καλώντας τον, κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, να μην αποφεύγει τον διάλογο.

Χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «λούμπεν αποβράσματα με κοστούμια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποπέμψει κάποιο μέλος ή στέλεχος που έχει ενταχθεί στο κόμμα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βαρύνεται με λαδώματα και διαπλοκή απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση πολίτη ότι διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανοιχτός μόνο σε κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανοιχτός και σε μέλη της ΝΔ, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας όμως ότι κριτήριο είναι η εντιμότητα.

«Πρόσωπα ακροδεξιών αντιλήψεων στο περιβάλλον Σαμαρά»

Βέβαιος ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, υπάρχουν ακραία στοιχεία εξέφρασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πρόσωπα ακροδεξιών αντιλήψεων και πεποιθήσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς όπως τόνισε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου βγήκε «όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ και διέρρεε σε δημοσιογράφους ‘ότι μην μας ζορίζετε γιατί θα αναγκαστούμε να συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή. Μια διαρροή, που όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, δεν διαψεύστηκε ποτέ.

Επίσης αναφέρθηκε στον Φαήλο Κρανιδιώτη: «Είχαμε τον σύμβουλο του πρωθυπουργού να δηλώνει μεταξύ ύβρεων και βωμολοχιών για τον ΣΥΡΙΖΑ στο facebook ότι κρατάει τις σφαίρες του όχι για τους φίλους του τους εθνικιστές αλλά για τους πραγματικούς εχθρούς τους αριστερούς».

Το βράδυ των εκλογών, καταργείται το μνημόνιο

Το βράδυ των εκλογών, αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει μνημόνιο γιατί θα το έχει καταργήσει ο λαός με την ψήφο του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και αν υποχρεωθεί να το κάνει, θα το κάνει μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί «την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού μας».

Έπρεπε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή για να πάει τους φακέλους ο κ. Δένδιας στη Δικαιοσύνη. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε πολιτική βούληση για να τεθεί ενώπιον του νόμου η εγκληματική οργάνωση

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου. Αν το έκανε, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος, είπε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Siemens, τόνισε.

Η Χρυσή Αυγή, οι Σκουριές και η Marfin

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μείνει στην ιστορία όπως η πολιτική δολοφονία Λαμπράκη, του Πέτρουλα και του Τεμπονέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «είχαν βάλει στο μάτι τον Φύσσα. Αυτό που δεν τους βγήκε σε αντίθεση με την υπόθεση Λαμπράκη είναι ότι δεν διέφυγαν».

«Υπάρχει όμως και μια ακόμα διαφορά. Τότε ήταν ένα παρακράτος που είχε διασυνδέσεις με την αστυνομία αλλά δεν είχαν κανένα κύρος μέσα στην κοινωνία όλο αυτοί που το συγκροτούσαν. Σήμερα αυτοί είναι μέσα στη βουλή. Είναι τα λούμπεν αποβράσματα, αλλά δυστυχώς κάθονται με κοστούμια στα κοινοβουλευτικά έδρανα», τόνισε.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις στις Σκουριές και της Marfin, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τις εγκληματικές ενέργειες, τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στα όσα λέγονται και γράφονται, αν δεν υπάρξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή ή όχι κάποιων προσώπων.

Η αυτοκριτική

Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως μονοδιάστατα αναδείκνυε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος για να επισημάνει και τις άλλες πτυχές ,όπως την εγκληματικότητα και την ανεργία.

Μία από τις κύριες αιτίες των μεταναστευτικών ροών είναι οι πόλεμοι και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μιά καλύτερη ζωή.

Επεσήμανε ότι το μεταναστευτικό είναι κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα “μονομαχία” Σκουρλέτη – Κεδίκογλου

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά! Είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία!

Αβραμόπουλος: “Ε, όχι και άκρο ο ΣΥΡΙΖΑ”

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κοριό που τσίμπησε τον Τσίπρα

Μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη η Χρυσή Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε