Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τσίπρας στη Guardian: Εφιάλτης έγινε το ευρωπαϊκό όνειρο

Τσίπρας στη Guardian: Εφιάλτης έγινε το ευρωπαϊκό όνειρο

Ο Α. Τσίπρας δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με άρθρο του στην Guardian που έχει ως τίτλο: Η λιτότητα σπέρνει τον όλεθρο, αλλά η Αριστερά μπορεί να ενωθεί για να χτίσει μια καλύτερη Ευρώπη.

”Είναι καιρός η Ευρώπη να σταματήσει τη σοκαριστική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την αναμόρφωση του κράτους, την αποκατάσταση της ανάπτυξης” γράφει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται κατά των ” ζηλωτών του νεοφιλελευθερισμού” αλλά και κατά των Ευρωπαίων ηγετών για την ”απελπιστική τους αντίδραση” όπως αναφέρει.

Η οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή είναι πρωτοφανής

”Στην Ελλάδα, παρά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η λιτότητα έχει σημειώσει επιτυχία, ο προϋπολογισμός του 2014 επιβάλλει νέες περικοπές δημοσίων δαπανών και περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας. Η οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή είναι πρωτοφανής εν καιρώ ειρήνης” τονίζει ο Α. Τσίπρας προσθέτοντας πως ”η ανθρώπινη τραγωδία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα”.

”Οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού έχουν αναποδογυρίσει τις ζωές των λαών, με τις πολιτικές διαρθρωτικών προσαρμογών που εφαρμόζουν να χρησιμεύουν ως μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης που μεταφέρει το ρίσκο στους ώμους των απλών εργατών και των νέων.
Εκείνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που ισχυρίζονται ότι το παρόν φάρμακο είναι επιτυχές, είναι υποκριτές. Για εκατομμύρια ανθρώπους το ευρωπαϊκό όνειρο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη” γράφει στο άρθρο του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Α. Τσίπρας εξηγεί την απόφαση του να ”κατέβει” υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

”Η Ευρώπη χρειάζεται ένα μέτωπο κατά της λιτότητας και της ύφεσης, ένα κίνημα αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους σε βορρά και νότο, που θα επιφέρει ένα σύμφωνο για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και θα σπάσει το «χρηματικό τείχος» που διαχωρίζει τους πλουσίους από τους φτωχούς στην Ευρώπη” εκτιμά ο Α. Τσίπρας που εξηγεί την απόφαση του να ”κατέβει” υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως εκπρόσωπος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:
”Η απόφαση αυτή υποκινείται από την επιθυμία μας να επανενώσουμε την Ευρώπη και να την ξαναχτίσουμε σε μια δημοκρατική και προοδευτική βάση. Υπάρχει εναλλακτική στην παρούσα κρίση και είναι καθήκον και πεπρωμένο μας να παλέψουμε για αυτήν”.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε