Πολιτική

Βαρόμετρο Public Issue: 1% προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και μεγάλη “χαμένη” η ΔΗΜΑΡ

Το πρώτο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ και της Public Issue  μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είχε αποκαλύψεις. 

Σύμφωνα με τους πολίτες, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχει κατά πλειοψηφία αρνητικές αντιδράσεις σε ποσοστό 52%, ενώ μόνο ένα ποσοστό 23% αντιδρά θετικά σε αυτή την πολιτική κίνηση. 

Στο βαρόμετρο φαίνεται πως οι πολίτες σε ποσοστό 34% θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση, αυτή μετά από τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% θεωρούν καλύτερη μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πάντως αυτές πτυχές χάνουν από την απάντηση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που συγκεντρώνει ποσοστό 39%. 

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 11%, 8% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 8%.

Από τις μεταβολές η Νέα Δημοκρατία χάνει μέσα σε ένα μήνα 1%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερό, ενώ άνοδο 1,5% παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1%, η Χρυσή Αυγή μείωση 0,5%, η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5%, το ΚΚΕ άνοδο 1%

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 53% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%. Από το Σεπτέμβριο του 2012 οπότε η ΝΔ συγκέντρωνε 41% έφθασε στο χαμηλότερο σημείο το Νοέμβριο με 25% και στο ανώτερο τον Ιούνιο του 2013 με 57% για να υποχωρήσει στο 53% τον Ιούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία το Σεπτέμβριο (41%) έφθασε στο ανώτερο σημείο το Δεκέμβριο με 60%, και στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο με 31% για να ανακάμψει στο 34% τον Ιούλιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με ποσοστό 30%, ενώ το 27% απαντούν Κανένας από τους δύο. 

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία βελτίωση μικρή στην ικανοποίηση των πολιτών από τη ζωή τους. Πλέον το 27% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 17%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 73% αν και πέρυσι το ποσοστό ήταν 82%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: 1,5% το προβάδισμα της ΝΔ, κερδισμένος και ο Βενιζέλος

Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά η ΝΔ – Οριακά η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή

Δημοσκόπηση πριν το λουκέτο στην ΕΡΤ: Προβάδισμα δυο μονάδων για τη ΝΔ

Οι διαρροές προς Χρυσή Αυγή τρομάζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Παύλο Πολάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Δικάζεται την Τετάρτη για συκοφαντία μετά από 5 αναβολές
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η μηνυτήρια αναφορά του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη
Αναταραχές στη Νέα Αριστερά για το πότε θα παραιτηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
Η αρχή του «κακού» στο κόμμα φαίνεται πως έγινε την επόμενη ημέρα της ΚΕ, όπου δεν πέρασε η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αλλά του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Αλέξης Χαρίτσης