Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βάζουν… νερό στο κρασί τους – Χατζηδάκης και ΠΑΣΟΚ τα βρίσκουν για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών – Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Βάζουν… νερό στο κρασί τους – Χατζηδάκης και ΠΑΣΟΚ τα βρίσκουν για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών – Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

– Στις 15.30 συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου
– Το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
– Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο
– Έκτακτη σύσκεψη του Κ. Χατζηδάκη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ

Η χρυσή τομή φαίνεται ότι βρέθηκε για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών και μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και το ΠΑΣΟΚ, που το απόγευμα της Δευτέρας εισηγηγήθηκε τροποποιήσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα καταψηφίσει αν δεν γίνουν οι αλλαγές που ζητά. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, καθώς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταθέσει απόψε νομοτεχνικές βελτιώσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, η κλήρωση διατηρείται για τις νέες θέσεις και για όλες τις υπόλοιπες θα προηγείται υπουργική απόφαση.

“Η κυβέρνηση έλαβε υπ’ όψιν τη συζήτηση στην Ολομέλεια και τους κανόνες της δημοκρατίας”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, δικαιολογώντας τη στροφή που έκανε και τονίζοντας ότι “προσωπικα ως βουλευτής και ως υπουργός θα προτιμούσα την προηγούμενη ρύθμιση, αλλά δεν μπορώ να επιβάλλω την προσωπική μου άποψη”.

Και πρόσθεσε: “Το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα μπροστά στην εξυγίανση του υπαίθριου εμπορίου. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαφυλάξει αυτή την εξυγιαντική τομή που σε κάποια χαρακτηριστικά της ομολογώ ότι θα προτιμούσα να είναι διαφορετική”.

Λίγο αργότερα το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η πρότασή του για το νομοσχέδιο έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικα: “Εντός τριμήνου, μετά από διαβούλευση με τους φορείς των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θα προσδιοριστεί με Υπουργική Απόφαση το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Η κατανομή των θέσεων, θα γίνει με κριτήρια παλαιότητας κατοχής της άδειας και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.λπ.). Για τις νέες άδειες, σε κενούμενες ή προστιθέμενες θέσεις θα διενεργείται κλήρωση”.

Οι βελτιώσεις του νομοσχεδίου αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, θα συνεχιστεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο, βάσει συνταγματικής διάταξης που βγήκε στη Βουλή, ύστερα από τις εισηγήσεις του ΠΑΣΟΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στο… παρά πέντε – Ζητά αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, διαφορετικά θα καταψηφίσει

Συλλαλητήριο των παραγωγών λαϊκών αγορών έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ και VIDEO)
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε