Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Αναγκαία η αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας στην Ουκρανία”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δήλωση για την κατάσταση στην Ουκρανία, έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: “Όσον αφορά στην Ουκρανία, η προτεραιότητά μας τώρα είναι να κάνουμε πραγματικά δημόσια βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης και της βίας. Το πρώτο βήμα, από την ρωσική πλευρά, είναι να μην αναγνωρίσει το αποκαλούμενο δημοψήφισμα. Το δεύτερο βήμα είναι η πραγματική συμμετοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές. Το τρίτο βήμα είναι η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα”.

“Επίσης, από την πλευρά του Κιέβου, χρειάζεται μία πραγματικά συμπεριληπτική διαδικασία διαλόγου με τις ανατολικές περιοχές της χώρας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα και βιώσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, πάντα υπό την αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας”, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαμελισμός! Πάνω από 90% υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ – Φιλορώσοι αυτονομιστές: Θα σχηματίσουμε στρατό

Σρέντερ-Πούτιν: Μετά τις… αγκαλιές, ήρθε δημόσια υποστήριξη προς τη Ρωσία

Ουκρανία: Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα – Ένας νεκρός από τα πυρά της Εθνοφρουράς που άνοιξε πυρ κατά των πολιτών

Ολάντ: “Τιποτένια και άκυρα τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε