Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βενιζέλος: Να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά

Βενιζέλος: Να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά

Με τους εκπροσώπους των δασκάλων θα συναντηθεί αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να επικρατήσει κοινωνική υπευθυνότητα.

Έκκληση να επικρατήσει «στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα» και να μείνουν τα σχολεία ανοικτά απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αlpha».

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τη διδασκαλική ομοσπονδία, η οποία προσανατολίζεται και αυτή σε απεργίες, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στους εκπροσώπους των δασκάλων, τόσο για το θέμα της διαθεσιμότητας, όσο και για τα λειτουργικά προβλήματα των δημοτικών σχολείων.

Βενιζέλος: «τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνέντευξή του και στις εξελίξεις στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα μέτρα της για το θέμα των προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία της Μόσχας αναφορικά με τα χημικά της Συρίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία της ρωσικής πλευράς».

Σε ό,τι αφορα την αμυντική βιομηχανία της χώρας υπογράμμισε ότι «ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο», καθώς και ότι «έχει τεθεί από την τρόικα ζήτημα ριζικής αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ», ενώ πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται η απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα για τις προτάσεις εξυγίανσης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως «το ΠΑΣΟΚ είνα θύμα της κρίσης», αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας εκ νέου σε όσα στελέχη του κόμματός του επιθυμούν συνεργασία με την Κουμουνδούρου – λέγε με «Δημήτρη Ρέππα»! – λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν φλερτάρουμε με αυτούς που δημαγωγούν πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συζήτησαν Βενιζέλος – Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Βενιζέλος: Δεν κλείνουν ΕΛΒΟ και ΕΑΣ

 

Βενιζέλος από ΔΕΘ: Να σεβαστούμε την αντοχή της κοινωνίας – Αστεία τα σενάρια εκλογών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε