Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βενιζέλος: Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση για ακόμα μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για δημαγωγία και παροχολογία, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Η προγράμματικη συμφωνία», είπε, «περιλαμβάνει το θέμα του εκλογικού νόμου. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις και συναίνεση για εκλογή του ΠτΔ, του αρχηγού του κράτους, ας δούμε το θέμα αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και τα άλλα όταν έλθει η ώρα».

Ο κ.Βενιζέλος αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Συζητήσαμε για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την προσπάθεια που κάνουμε για ασφαλή έξοδο από την κρίση. Υπάρχει κούραση στο λαό και αδημονεί για άμεσα αποτέλεσματα για αλλαγή κλίματος. Δυστυχώς όμως υπάρχει εθνικός διχασμός. Η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο της παροχολογίας, της δημαγωγίας. Υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού. Εμείς έχουμε επωμισθεί το βάρος εθνικής διαπραγμάτευσης. Τα τελείωματα είναι πάντα τα δύσκολα. Χρειάζεται εθνική συναίνεση και συστράτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Η αντιπολίτευση λέει τα εύκολα ψέμματα και δίδεται μια ψευδής εικόνα στο εσωτερικό. Χρειαζόμαστε ενότητα στη βάση της αλήθεια. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν την δημοκρατική υποχρέωση να επικοινωνούν με το λαό και να τη μεταφέρουν στη κοινοβουλευτική ομάδα και την Βουλή. Εμείς, είναι εύκολο να υιοθετούμε αιτήματα δίκαια το θέμα ειναι τι ειναι εφικτό και τι μπορεί να οδηγήσει σε κατεδάφιση του οικοδομήματος που έχουμε χτίσει.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρει στην πόλωση και (προ)βλέπει αλλαγή εκλογικού νόμου

Επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή – Η κρίση έπληξε και τη δημοκρατία

Εκλογικός νόμος: τελευταία γραμμή άμυνας ή πολιτική πομφόλυγα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε