Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βενιζέλος για την ελληνική προεδρία: Χρειαζόμαστε μια νέα… αφήγηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Για πέμπτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά αυτή τη φορά τίποτα δε θυμίζει τις προηγούμενες. «Χρειαζόμαστε μια νέα αφήγηση για την Ευρώπη» λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ως ευκαιρία να δει η Ευρώπη ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας βλέπει την ελληνική προεδρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Euronews.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια προεδρία χαμηλού κόστος και ο προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ

«Είναι μια ωραία ευκαιρία η Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας χώρας – μέλους της ΕΕ, ισότιμης, κυρίαρχης, που διευθύνει τις εργασίες του Συμβουλίου στο όνομα και των 28 κρατών – μελών.

Χρειαζόμαστε μια νέα αφήγηση, πιο ελκυστική για τους Ευρωπαίους πολίτες, πιο αισιόδοξη και πιο ασφαλή, για τα νοικοκυριά και κυρίως για τη νέα γενιά, που νομίζει σε πολλές χώρες ότι Ευρώπη σημαίνει πολιτικές λιτότητας, ανεργία, μείωση εισοδημάτων.

Άρα πρέπει να ξαναμιλήσουμε για την Ευρώπη του πολιτισμού, της ιστορίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους. Για την Ευρώπη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, για την Ευρώπη ανθρώπων που έχουν συνείδηση της ιστορίας και επιδιώκουν ευημερία για όλους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε