Πολιτική

Βόμβα! Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιώργος Μέργος

- Και οι δυο παραιτήθηκαν εξαιτίας της ποινικής δίωξης κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη σύμβαση δημιουργίας μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι
- Η σύμβαση φέρεται να ζημίωσε την εταιρία κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ
- Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση για νέα μείωση για τον κατώτατο μισθό
- Δεκτές οι παραιτήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα
- Τη Δευτέρα ο αντικαταστάτης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου

Βόμβα που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης ήταν η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Σε εκείνο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ πρόεδρος ήταν ο τέως πια επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και μέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος. Και οι δυο υπέβαλαν, το Σάββατο, τις παραιτήσεις τους.

Και οι δυο παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. «Δε συμμετείχα στη λήψη της απόφασης, η άσκηση δίωξης εναντίον μου είναι αβάσιμη» αναφέρει ο Γ. Μέργος στην επιστολή του, ενώ ο Τάκης Αθανασόπουλος τονίζει πως «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ».

Και οι δυο παραιτήσεις έγιναν ήδη αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα γίνει γνωστός ο αντικαταστάτης του στην προεδρία του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Η πρόταση θα περάσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο αντικατάστασης του Γιώργου Μέργου βρέθηκε ήδη, είναι η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Η παραίτηση Αθανασόπουλου «φρενάρει» τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύτηκε τις ιδιωτικοποιήσεις, έναν νευραλγικό τομέα για την οικονομία, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΡΓΟΥ 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Μέργο

“Πόλεμος” για την κατάληψη στο γραφείο του Μέργου – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χημικά και ξύλο στην κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι ήξερε ο Μέργος! – Αναθεώρηση του κατώτατου μισθού το 2014!

Ποιός είναι ο κύριος Γιώργος Μέργος

Σε β΄ φάση ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ – Αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Υψηλότερη προσφορά ζητά ο ΤΑΙΠΕΔ για τα κρατικά λαχεία

Μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ τρία ακίνητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής