Σάββατο, 6 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Βόμβα από τον Γ.Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο αλλά τη δανειακή σύμβαση

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 Αποκαλυπτικός ήταν ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 96.5 FM Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν μίλησε για κατάργηση του Μνημονίου, όπως ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τη δανειακή σύμβαση, ενώ υπογράμμισε πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει τη χώρα, θα ζητήσουν από την τρόικα αναστολή τριών ετών, έως ότου η ελληνική οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Αναφορικά με την επαναδιαπράγματευση της δανειακής σύμβασης δήλωσε πως θα γίνει συγκεκριμένα επαναδιαπραγμάτευση των όρων και των διαδικασιών αποπληρωμής του χρέους. 

Παράλληλα, τόνισε πως εάν με τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση, τότε το κόμμα δεν θα επαναδιαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική της χώρας, αλλά θα εφαρμοστεί εκείνη η πολιτική που θα κρίνει ο πολίτης με την ψήφο του.

Ξεκαθάρισε δε ο κ. Σταθάκης πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά μία λύση βιωσιμότητας του χρέους και μία μεγάλη αναδιάρθρωση σε βάθος χρόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει κανέναν φορολογικό συντελεστή

Σταθάκης στο ΣΚΑΪ: Θα εξαιρεθεί από το φόρο ακινήτων η ιδιοκτησία κάτω των 200.000 ευρώ

Κάλυψη Τσίπρα σε Σταθάκη – Τον παρερμήνευσαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε