Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Βουλευτής Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

Βουλευτής Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

«Δεν θα εκπλαγώ αν η τρόικα πει ότι μπορεί να χρειαστούν άλλου είδους μέτρα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο … Μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν την υστέρηση των εσόδων, με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων».

Τα λόγια αυτά βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και αναμένεται να προκαλέσουν νεο γύρο αντιπαράθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη ΝΔ.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι ανησυχεί για τις καταθέσεις στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ακραία απόφαση του Eurogroup, που επίσημα αποφάσισε την χρεωκοπία μίας τράπεζας.

“Θα έχει τρομακτικές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα σε όλη της Ευρώπη. Αυτή η πολιτική, πέρα από την Ελλάδα, θα έχει συνέπειες στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ακόμα και στη Γερμανία”, είπε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον Real.

Για το θέμα των καταθέσεων είπε ότι εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει με την υστέρηση εσόδων : «Δεν θα εκπλαγώ αν η τρόικα πει ότι μπορεί να χρειαστούν άλλου είδους μέτρα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο … Μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν την υστέρηση των εσόδων, με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει: ευρώ ή δραχμή;
 

Με ειρωνεία απαντά η ΝΔ στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Δεν λέμε πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ

Άγριες φωτιές ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ η κρίση στην Κύπρο – Ξανά το δίλημμα του νομίσματος

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε