Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βούτσης σε Σταϊνμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας μυρίζουν αίμα!

Βούτσης σε Σταϊνμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας μυρίζουν αίμα!

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του Φ.Β. Στάινμαγερ ενώπιον του. «Οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα» είπε προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών ο Νίκος Βούτσης επικρίνοντας τη συνταγή λιτότητας που επιβάλλουν η Α. Μέρκελ και οι υπόλοιποι δανειστές.

«Χοντρά» τα είπε ο Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, κατά συνεδρίαση της ομάδας φιλίας των δύο χωρών, στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε τη Γερμανία ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας τονίζοντας πως ευθύνεται στους άρχηστους εξππλισμούς που προμηθεύτηκε η χώρα από τη Γερμανία, αλλά και τις μίζες.
Παράλληλα δε έθεσε θέμα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του «επαχθούς», όπως το χαρακτήρισε, χρέους, ενώ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης και ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα.

Από την πλευρά του ο κ. Στάινμαιερ, αφού τόνισε ότι χρειάζεται να στηρίξουμε την οικονομική διάσταση του νότου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της.
«Δεν έρχομαι εδώ με την υπεραξία του Βορειοευρωπαίου που θα σας υποδείξει πως θα κινηθείτε» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και επέμεινε στην γραμμή της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία, όπως είπε, «επιτυγχάνεται όχι περιορίζοντας τα πράγματα σε πολιτικές λιτότητας αλλά με μια έξυπνη πολιτική ανάπτυξης. Το να εστιάζεται η κριτική στην Τρόικα ενδεχομένως να μη βοηθάει στο να λαμβάνονται οι σωστές λύσεις» τόνισε ο κ. Στάινμαιερ.

Αιχμές και από άλλους βουλευτές, ενώ αιχμηρή ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε πως ναι μεν είναι οπαδός των διαρθρωτικών αλλαγών… «αλλά είναι άλλο οι διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο η λιτότητα» πρόσθεσε, τονίζοντας με έμφαση πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαστίγιο και καρότο από Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο

Οι Έλληνες έχουν ψευδαισθήσεις – Υπακούστε στην τρόικα”

Στουρνάρας προς τρόικα: Ο κόσμος σας φοβάται! – Σόιμπλε για κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το!

Επιδόματα στη Γερμανία για τους Έλληνες άνεργους μετανάστες

Ύποπτος για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή ο Σταϊνμάγερ

Σταϊινμάγερ: Τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Μέρκελ έχουν αποτύχει

Στάινμάγερ: Δε θέλω το Σόιμπλε για πρόεδρο του Eurogroup

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε