Πολιτική

Βρήκε η Κεντροαριστερά τον ηγέτη της στο πρόσωπο του Γ. Καμίνη;

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Καμίνης αποφάσισε να εκτεθεί σε αυτό που λέγεται πολιτική και μάλιστα εν Ελλάδι, μετά από μια επιτυχή διαδρομή στη θέση του Συνήγορου του Πολίτη και έχοντας κατακτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν σε αυτόν.

Πρώτος όλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος πρώτος το 2010 τον πρότεινε για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων και ακολούθησε ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας μάλιστα την δυσφορία πρωτοκλασσάτων στελεχών της πρώτης περιφέρειας Αθηνών τα οποία δεν έβλεπαν με καλό μάτι την πολιτική ανέλιξη του κεντρο-αριστερού υποψηφίου.

Άβθρωπος μάλλον συντηρητικός και με χαμηλό προφίλ αλλά και ξεκάθαρες θέσεις για το τι πρέπει να γίνει στα πράγματα του πρώτου δήμου της χώρας ο κ. Καμίνης από την πρώτη στιγμή και κόντρα ακόμη στα διαχρονικά “συμφέροντα” πολιτικά και άλλα που διαχειρίζονταν το δήμο Αθηναίων κατάφερε να πείσει τους δημότες του ότι νοικοκύρεψε την κατάσταση μετά από 4ετίες σπατάλης.

‘Αλλωστε μια φράση που τον συνοδεύει μέσα από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι ότι νοικοκύρεψε τον δήμο, αλλά και μέσα σε περίοδο κρίσης δημιούργησε τις απαραίτητες κοινωνικές δομές που στηρίζουν μέχρι σήμερα τους αποκλεισμένους των Αθηνών.

“Γιατί όχι να μην “νοικοκυρέψει” και την πολύπαθη πλέον ελληνική κεντροαριστερά;” λένε κάποιοι θερμοί υποστηρικτές του.

Έτσι λοιπόν απέναντι σε υποψηφιότητες “λαμπερές”, “δεξιές”, “ακροδεξιές”, “νεανικές”, “μνημονιακές” ή “αντιμνημονιακές” κάνει την έκπληξη καθώς οι δημοσκοπήσεις τον χρήζουν φαβορί για τη νίκη και στο πρώτο γύρο και στο δεύτερο γύρο απέναντι σε κάθε πιθανό υποψήφιο αντίπαλό του.

Και αν αυτό συμβεί τότε ο Γιώργος Καμίνης αυτομάτως βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς στο πλαίσιο της “Ελιάς”, το λιγότερο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε στο παρασκήνιο οι διεργασίες καλά κρατούν στην κατe;yθυνση επιχείρησης…“καθαρά χέρια” και στο πολιτικό πεδίο με τους κ. Γιώργο Καμίνη, Νικηφόρο Διαμαντούρο και Νίκο Αλιβιζάτο να προ-ετοιμάζονται σύμφωνα με ορισμένα σενάρια να πρωταγωνιστήσουν στην “μετα-μνημονιακή” πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξουν τον Γιώργο Καμίνη, στελέχη τους ωστόσο και ιδίως από τη Χαριλάου Τρικούπη θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να ανακόψουν την πορεία όσων βρεθούν μπροστά τους κόντρα στις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες, και αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στα παιχνίδια εξουσίας που είναι σε εξέλιξη, ερήμην πολιτών και δημοσκόπων.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα: Δεν κατεβαίνω στις ευρωεκλογές – Αδικαιολόγητη η σύγκρουση Σπηλιωτόπουλου Κακλαμάνη

Γ.Μιχελάκης: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016

Την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2