Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βύρων Πολύδωρας στο Newsit: «Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υπαίτιοι του κακού» – «Ο Καμμένος απέφυγε να συζητήσει για συνεργασία μαζί μου»

Βύρων Πολύδωρας στο Newsit: «Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υπαίτιοι του κακού» – «Ο Καμμένος απέφυγε να συζητήσει για συνεργασία μαζί μου»

– «Είμαι ακόμα νεοδημοκράτης αλλά με το Σαμαρά δεν επιστρέφω στη ΝΔ. Αποκλείεται!», δήλωσε στο newsit και το Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαο Βύρων Πολύδωρας
– Για την υπόθεση Μπαλτάκου: «Η πολιτική αν γίνει αντικείμενο συνομοτών και συμμοριτών έχει αποτύχει»
– «Οι εχθροί μου στο Μαξίμου ήθελαν να με εξοντώσουν να με ρίξουν πιο χαμηλά ακόμα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για τους λόγους που έφυγε από τη ΝΔ, για το τι περιμένει από τις ευρωεκλογές, για το θέμα με τους διορισμούς των θυγατέρων του στην Βουλή, για την υπόθεση Μπαλτάκου, για την Χρυσή Αυγή αλλά και για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο newsit και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο Πρόεδρος της Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Βύρων Πολύδωρας.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι είναι ακόμα ΝΔ αλλά το τελευταίο διάστημα λίγο πριν την διαγραφή του από το κόμμα είχε ξεσπάσει ένας πόλεμος εναντίον του. “Περίμενα ένα μεγάλο θέμα για να δηλώσω την διαφωνία μου όπως ήταν τα ακίνητα”,
είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην σχέση του με τον πρωθυπουργό είπε: «Δεν έχω προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως με τον Σαμαρά δεν επιστρέφω στη ΝΔ. Αποκλείεται! Και για λόγους εγωισμού!»

Ο κ. Πολύδωρας είπε επίσης αναφερόμενος στη ΝΔ: «Προσπάθησα να τους αλλάξω μυαλά. Απέτυχα. Και μετά ήθελαν να με διώξουν! Να με διαγράψουν! Πιο λαϊκός είμαι όχι πιο κεντρώος. Πιο ορθολογιστής. Την τύχη της ΝΔ την ορίζουν άλλοι. Εγω το μόνο που ορίζω είναι ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα το οποίο δεν το εγκαταλείπω. Γράφω και μιλάω. Το σκεπτικό μου είναι τέτοιο που το είχα συνταιριάσει με τη ΝΔ.»

Για τις ημέρες λίγο πριν την διαγραφή του και για την διαφοροποίησή του στο θέμα των ακινήτων, είπε:
«Η αγωνία μου όταν διαφοροποιήθηκα ήταν να μην υπάρχουν και άλλοι 5-6 βουλευτές και ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θα το άντεχα. Χάρηκα που ήμουν ο μόνος».

Για τις προοπτικές του κόμματός του στις ευρωεκλογές είπε: «Στις ευρωεκλογές πάμε περίφημα. Εκτίθενται οι δημοσκοπήσεις. Διαπιστώνω ότι έχουν κατοχυρώσει τα νώτα τους. Όταν πιάσουμε το 10% το λιγότερο θα μας κατατάξουν στους αναποφάσιστους. Υπάρχει ένας αδιόρατος ξεσηκωμός που γίνεται υπερ της ένωσης για την πατρίδα και το λαο που θα τρίβουν τα μάτια τους. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και η προσδοκία μου δεν είναι υπερφίαλη».

Αναφερόμενος στο πως βλέπει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων αλλά και τα κόμματα αυτά καθεαυτά είπε:
«Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υπαίτιοι του κακού, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατούν αντιφατικότητες και είναι προβληματικοί στα εθνικά θέματα, το ΚΚΕ το σέβομαι και το τιμώ.

Για τους ΑΝΕΛ ο κ. Πολύδωρας είπε ότι είναι δυνητικά σύμμαχος χώρος. Όταν ρωτήθηκε όμως γιατί δεν συνεργάζεται με τον Πάνο Καμμένο, περιέγραψε συνάντηση μαζί του. Του είπα όταν τον συνάντησα να περιγράψουμε μια φόρμουλα συνεργασίας. Πρότεινα ισοτιμία και ό,τι άλλες λεπτομέρειες τα βρίσκουμε. “Ναι θα τα πούμε”, μου είπε αλλά δεν ξανασυναντηθήκαμε.

Ο κ. Πολύδωρας αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα τι θα κάνει εαν δεν εκλέξει ευρωβουλευτή

Για την υπόθεση Μπαλτάκου είπε:

«Τον ξέρω ελάχιστα. Δεν θα συνεργαζόμουν μαζί του για λόγους ακρισίας από πλευράς του». Αναφερόμενος στο περίφημο βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Ασύμβατες έννοιες είδα εκει μέσα. Και στο βίντεο και στον διάλογο. Βλέπω μια αμηχανία και στην δικαστική εξέλιξη. Βλέπω έλλειψη κριτικής σκέψης.»

 Ημουν κομματικός στρατιώτης αλλά ποτέ κομματικό τσοπανόσκυλο

Ο κ. Πολύδωρας όταν κλήθηκε να εξηγήσει τα όσα έγιναν με την υπόθεση Μπαλτάκου είπε:

«Η πολιτική αν γίνει αντικείμενο συνομοτών και συμμοριτών έχει αποτύχει. Η δημοκρατική πολιτική θέλει χώρο και θέλει φως. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής εγώ είχα πει από τον Ιούλιο του 2013 να μαζέψουμε τον κόσμο. Επεσαν όμως εκείνοι που με μισούν από την μονταζιέρα του Μαξίμου να με φάνε.»

Για την Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι μάταιος δρομος και κατηγόρησε το κοινοβούλιο ότι έχει δειλιάσει να το αντιμετωπίσει ως πολιτικό ζήτημα. «Η Βουλή δείλιασε. Επρεπε να είχε αντιδράσει πολιτικά», είπε.

Για όσα του είχαν προσάψει με τον διορισμό της κόρης του στην Βουλή, ο κ. Πολύδωρας είπε: «Είναι μετακλητή και όσο είμαι, είναι. Την διόρισε ο Μεϊμαράκης. Εγώ το εισηγήθηκα. Τις κόρες μου τις είχα δίπλα μου απ΄οταν ήμουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Δεν άλλαξε κάτι.»

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και δημοσιογράφων λέγοντας:

«Οι εχθροί μου στο Μαξίμου ήθελαν να με εξοντώσουν να με ρίξουν πιο χαμηλά ακόμα. Οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ ήταν οι εκτελεστές του σχεδίου εξόντωσής μου που τους υπαγόρευσαν άλλοι. Καταγγέλω και τον Κανέλλη και τον Μουρούτη και τον Μητρόπουλο. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω το αυταπόδεικτο. Ο Σαμαράς έχει διορίσει 35 Καλαματιανούς στην Βουλή και κάνει επίδειξη. Εχει διορίσει στην Βουλή, στην ΚΥΠ στο ΣΔΟΕ και προκαλεί την κοινωνία.
  Η σχέση εμπιστοσύνης είναι κυρίαρχη στους μετακλητούς υπαλλήλους. Προτίμησα να έχω δίπλα μου για να μου δώσει και ένα φάρμακο την θυγατέρα μου. Θα τους προκαλέσω τώρα να μιλήσουν, ο τελευταίος βουλευτής που έχει τέσσερις.
  Να παραιτηθούν όλοι απο τους μετακλητούς υπαλλήλους και να παραιτηθώ κι εγώ από την μια μετακλητή υπάλληλο που έχω.»

Τέλος στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ανάλυση οικονομική η οποία με βρίσκει εν πολλοίς σύμφωνο. Πέφτει σε αντιφάσεις όμως. Εχουμε και άλλα προβλήματα με τα εθνικά θέματα. Τα έχει κάνει τραχανά στο Σκοπιανό και στο μειονοτικό και εκεί έχουμε δριμείες αντιδράσεις.Εγω δεν είμαι ο Μπαλτάκος. Είμαι ο Πολύδωρας. Δεν μπορώ τους όψιμους αντικομμουνιστές.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λοβέρδος: Ταυτίζομαι με το δίλημμα «Ελιά ή εκλογές»

Βύρων Πολύδωρας στο Νίκο Ευαγγελάτο: «Με το Σαμαρά δεν επιστρέφω στη ΝΔ. Αποκλείεται!»

ΣΥΡΙΖΑ: Να μη σβήνονται τα χρέη κομμάτων που αλλάζουν… όνομα ή ΑΦΜ

Κωνσταντινόπουλος: Ή Ελιά ή… φεύγουμε!

Δεν υπάρχει επιστροφή Πάγκαλος κατά Βενιζέλου: «Άθλιος εκβιασμός και πράξη αυτοκτονίας»
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε