Πολιτική

Χαμός στη Βουλή για την απόρριψη της τροπολογίας για την ΕΡΤ! – Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ!

- Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: δεν μπορούμε να δεχτούμε την τροπολογία γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε μισθούς στους εργαζομένους της ΕΡΤ!
- "Κωλοτούμπες" αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Παπαδημούλης
- Διαβάστε όλους τους διαλόγους πριν την αποχώρηση των τριών κομμάτων!

Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που κατέληξε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την αίθουσα της Ολομέλειας, εξελίχθηκε η αναφορά στη βουλευτική τροπολογία που επανακατατέθηκε, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ.

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή την τροπολογία, επικαλούμενος το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο εάν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση δεν τίθενται καν σε συζήτηση τροπολογίες, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, που αφού κατήγγειλαν την κυβέρνηση για υπεκφυγές έφυγαν από την αίθουσα.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απολύονται εν μια νυκτί χιλιάδες εργαζομενοι.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να κληθεί στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Λιβιεράτος που είναι εκ των υπουργών που δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κωλοτούμπες με αποτέλεσμα να ζητησει εκνεύρισμένη τον λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Ο κ. Παπαδημούλης είπε ψέματα”, είπε και πρόσθεσε: “είπα χθες να σταματήσουμε διαρροές και τερτίπια, να αφήσουμε πίσω τις σκοπιμότητες και να αποφεύγουμε ακραίους χαρακτηρισμούς. Είπε για κωλοτούμπες αναφερόμενος σε μας. Βλέπω πανικό από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μήπως φοβούνται ότι θα επέλθει ουσιαστική συμφωνία των αρχηγών, μήπως φύγει αυτό το μαύρο, αυτό φοβούνται;”

“Δεν συνηθίζω να λέω ψέματα και γι’ αυτό όσα λέω ενοχλούν”, απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
“Μην κρύβεστε πίσω από την απόφαση του ΣτΕ γιατί αν η Βουλή αποφασίσει να καταργήσει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει η απόφαση της Βουλής. Το μαύρο είναι ντροπή για Δημοκρατία.”

Παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε ότι καμία τροπολογία δεν γίνεται δεκτή.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να δοθεί μισθός σε πολλά πρόσωπα. ‘Αρα θα προκύψει δημοσιονομική επιβάρυνση.

Οι φράσεις αυτές εξόργισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ και ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτα θα πείσουν τους δικούς τους και μετά θα κάνουν τα παζάρια – Τρίτη και φαρμακερή σύσκεψη αρχηγών για το μέλλον της κυβέρνησης – Πολιτική

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός – Συζητούν το τελικό πακέτο για την ΕΡΤ – Πολιτική

ΕΡΤ τέλος έρχεται η σειρά των Ενόπλων Δυνάμεων – Ελλάδα

ΕΡΤ: Κόπηκε για λίγο η αναμετάδοση μέσω EBU! – Media

Σαμαράς σε Βενιζέλο: Με κατηγορείς για τις διαρροές; – Όλοι οι δραματικοί διάλογοι της σύσκεψης – Πολιτική

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»
«Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθεια μου επιβάλλει να σας πείσω να υπέρψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου – «Για διευκόλυνση της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών»
«Υποβάλλω την παραίτηση μου, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασίλης Παπαγεωργίου