Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χάνες Σβόμποντα: Να καταργηθεί η τρόικα

Χάνες Σβόμποντα: Να καταργηθεί η τρόικα

Την αντικατάσταση της τρόικας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υπό τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη των προγραμμάτων διάσωσης, προτείνει ο κ. Χάνες Σβόμποντα.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου τονίζει ότι η προεδρία δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να δείξει τη δέσμευσή της στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, η Ελλάδα μέσω της προεδρίας μπορεί να υπογραμμίσει «τις αληθινές ευρωπαϊκές προτεραιότητες: εργασία, εργασία, εργασία».

Για το αν συμφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης, δηλώνει ότι το «θεμελιώδες πρόβλημα της τρόικας είναι ότι δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση και ότι η νοοτροπία της διέπεται από ένα κατά βάσιν νεοφίλελεύθερο πνεύμα. Όταν κοιτάζω τις συνθήκες ζωής στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν βλέπω να βελτιώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς που έχει κάνει η τρόικα».

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις και από τις δύο πλευρές» δηλώνει για την περίπτωση της χώρας μας και προσθέτει: «ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει  να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής»
 
Ο κ. Σβόμποντα με τους προέδρους της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα όπου, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συναντηθεί με τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα.

Διαβάστε

Αιχμές Βενιζέλου για τις δηλώσεις Σβόμποντα σχετικά με την ελληνική προεδρία

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Τι συζήτησαν Κουβέλης – Σβόμποντα στις Βρυξέλλες

Σβόμποντα εναντίον τρόικα – “Η τρόικα σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε