Πολιτική

Χέρι – χέρι στους νέους αυτοκινητόδρομους για να πέσουν οι τόνοι

Λίγο πριν την "έκρηξη" εντός του κυβερνητικού σχήματος, ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία για να εκτονωθεί η κρίση! Έτσι μαζί με τον Βενιζέλο και τον Τσούκαλη της ΔΗΜΑΡ πάνε να επιθεωρήσουν όλοι μαζί τα έργα που ξεκίνησαν και πάλι στην Ολυμπία οδο.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι που ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες εντός της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους αρχηγούς των δυο συγκυβερνώτων κομμάτων να παραστούν αύριο, ημέρα Πέμπτη, στην επιθεώρηση των κατασκευαστικών έργων που ξεκίνησαν και πάλι στην Ολυμπία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδέχτηκε την πρόσκληση κι έστι χέρι – χέρι με τον πρωθυπουργό θα βρεθούν αύριο στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης απουσιάζει στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό θα εκπροσωπηθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, κ. Νίκο Τσούκαλη.

Η πρωτοβουλία αυτή του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί μία κίνηση ώστε να εκτονωθεί η κρίση που ξέσπασε μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων με αποκορύφωμα την απαίτηση του κ. Βενιζέλου να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Συνεργάτες του πρωθυποουργού, χωρίς να κρύβουν τον εκνευρισμό που προκάλεσε η απάιτηση του προέρου του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως ο κ. Βενιζέλος ζητά τη μείωση που ΦΠΑ που αυξήθηκε επί των ημερών του και κατάργηση του χαρατσιού που επίσης επιβλήθηκε επί των ημερών του.

Τελικά, το κυβερνητικό επιτελείο έβαλε τα πράγμτα στη θέση τους σημείωνοντας πως δε γίνεται να ξεκινήσει τώρα νέα διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ και κάτι τέτοιο θα τεθείξανά στον τραπέζι τον Ιούνιο. Επίσης πως στο πολυνομοσχέδιο δε θα συμπεριληφθεί ούτε λέξη παραπάνω απο όσα έχουν συμφωνηθεί ήδη με τους εκπροσώπους των δανειστών. Επίσης τονίζεται ότι όλες οι ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο και οι εταίροι θα πρέπει να επιλέξουν αν θα το ψηφίσουν ή αν θα το απορρίψουν, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό για την εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν.

Το νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος το Σαββατοκύριακο, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να μεταβεί στο Euro Working Group με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα.

Πάντως και από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ έγινε εμφανής η πρόθεση να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση του κόμματος ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί κανονικά, με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση να παραμένει αίτημα που μπορεί να ικανοποιηθεί αφού υπάρχει πρωτογεννές πλεόνασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πα να λέει ο Βενιζέλος… – Στουρνάρας: Τον Ιούνιο η μείωση ΦΠΑ

Μόνο ο πρωθυπουργός βλέπει την ανεργία να φρενάρει! Υπάρχουν τάσεις αποκλιμάκωσης…

13% ΦΠΑ στην εστίαση… “εδώ και τώρα” και τριγμοί στην Κυβέρνηση

Ξέσπασε νέα κυβερνητική κρίση – Το τηλεφώνημα Βενιζέλου που προκάλεσε ταραχές στη σύσκεψη για το πολυνομοσχέδιο

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ