Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χωρίς “τιμόνι” η ΔΗΜΑΡ… πάει για ΣΥΡΙΖΑ ή για Ελιά;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η παραίτηση μετά από δυο μέρες διαβουλεύσεων του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία του κόμματος αλλά και ο εμφύλιος σπαραγμός των στελεχών δρομολογούν εξελίξεις οι οποίες είναι άγνωστο που θα οδηγήσουν. Δυο είναι τα βασικά ερωτήματα. Θα κρατήσει τη συνοχή του το κόμμα ή οι διαφορετικές τάσεις θα οδηγήσουν τε διασπορά των βουλευτών στα … κοντινά ως προς την ιδεολογία κόμματα;

Ο Φ. Κουβέλης αφού μίλησε με διαφωνούντες και φίλους πήρε την απόφαση να παραιτηθεί. Το επόμενο βήμα όμως ποιο θα είναι. Τα κομματικά όργανα θα συνεδριάσουν και θα λάβουν αποφάσεις, όμως στα κομματικά όργανα οι τάσεις είναι διαφορετικές και από κάποιους χαρακτηρίζονται ακόμη και φυγόκεντρες.
Με λίγα λόγια είναι πολλοί εκείνοι που προτείνουν σύγκληση είτε με την Ελιά, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύγκληση όμως σε ποια βάση. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι αυτόνομη ή λόγω διαφωνιών θα υπάρξουν τάσεις αυτονόμησης των στελεχών.
Η προοπτική εκλογής στην επόμενη βουλή συνήθως λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, αυτή η προοπτική όμως μετά το 1,2 που έβγαλε η ευρωκάλπη έχει ψαλιδιστεί και έτσι η “μαγιά” της συνοχής χαλάει.
Η λεγόμενη και προεδρική” ομάδα που δεν είναι άλλοι από τους κυρίους Δ. Χατζησωκράτη, Σ. Παπαθανασίου και Θ. Μαργαρίτη είχαν εκφράσει στο παρελθόν επιφυλάξεις για τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, αντίθετα οι εκφραστές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος θέλουν να αποκτήσει η ΔΗΜΑΡ επαφές πρώτα με την κίνηση των 58 και στη συνέχεια με την Ελιά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φωνές που λένε ότι δεν είναι δυνατή η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα γίνει η ΔΗΜΑΡ μια ακόμη συνιστώσα.
Έτσι το ερώτημα είναι εάν η ΔΗΜΑΡ θα πορευτεί ως σύνολο ή εάν κάθε βουλευτής της θα πορευτεί ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε