Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Χωρίς τον Μανιτάκη και μέσα σε 30 λεπτά ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε μέσα σε μισή ώρα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ συμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο.

Στη σκιά της απόσυρσης της διάταξης για τις απολύσεις των συμβασιούχων και άλλων δύο διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Απο τη συνεδρίαση απουσιάσε ο Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος δήλωσε ασθένεια ωστόσο, κατά πολλούς ενδεχομένως να πρόκειται για “διπλωματική” απουσία, μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη διάταξη και την κόντρα με τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Πληροφορίες που μιλούσαν για ανακοίνωση που θα έβγαζε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία θα εξηγούσε την πλευρά του υπουργού σχετικά με ότι έγινε με την επίμαχη διάταξη,δεν επιβεβαιώνονται. Συνεργάτες του υπουργού λένε πως ο κ. Μανιτάκης ένιωσε αδιαθεσία, ενημέρωσε το υπουργικό και αναπαύεται στο σπίτι του.

Λίγες ώρες νωρίτερα και ενώ μια διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είχε κάνει άνω – κάτω όλη την κυβέρνηση, τελικά με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και στην συνέχεια του κ. Κουβέλη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η διάταξη, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία της κυβέρνησης, θα κατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.

Λίγη ώρα νωρίτερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διεμήνυαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.

Οι ίδιες πηγές, έλεγαν με έμφαση ότι αποκλείεται κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».

Διαβάστε αναλυτικά την είδηση για την απόσυρση της διάταξης

Στο υπουργικό, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει τον απολογισμό του τριμήνου και συγχρόνως να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι ίσως να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά αύριο, Παρασκευή.

Στις 20.30 αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να εξετάσει το πολυνομοσχέδιο.

Διαβάστε

Έγιναν μαλλιά κουβάρια και τελικά απέσυραν με εντολή Σαμαρά την διάταξη που απειλούσε την συνοχή της κυβέρνησης!

Τους ανακάλυψαν και πήραν πίσω κρυφή διάταξη που μείωνε 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ!

Έγιναν μύλος και τώρα τα μαζεύουν – Προσπάθεια κατευνασμού Ρουπακιώτη – Διευκρινίσεις Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε