Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε τη χρυσή τομή στο ζήτημα των πλειστηριαμών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό σχήμα η άρση του παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με το Υπουργείο Οικονομικών να ψάχνει απεγνωσμένα τη χρυσή τομή αφού το ζήτημα έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι “το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών”.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανφέρει επίσης «Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θέμα και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή. Πώς δηλαδή να μην θιγούν αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από την άλλη πλευρά να μη θιγεί η στεγαστική πίστη, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει μία πρόταση την οποία θα προτείνει στην τρόικα η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερα βασικά κριτήρια που θα αποτελούν “ασπίδα προστασίας” για όσους έχουν πληγεί από την κρίση ώστε να μη χάσουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλειστηριασμοί: Τα τέσσερα κριτήρια “ασπίδα” μετά την άρση του παγώματος

Στουρνάρας: Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί 

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη η άρση του παγώματος πλειστηριασμών α’ κατοικίας

Ετοιμάζουν μαζικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια – Τι θα ισχύει για καταναλωτικά, στεγαστικά και κάρτες

Κουβέλης: Παράταση του παγώματος πλειστηριασμών έως το 2015

Δεδομένη η άρση του παγώματος των πλειστηριασμών Α κατοικίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε