Ο κ. Γιάννης Πανούσης άφησε «αιχμές» για ύπαρξη «φίλτρου» στο γραφείο του πρωθυπουργού όσον αφορά την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις απειλές, λέγοντας πως «εγώ εμπιστεύομαι τον κ. Ρουμπάτη (διοικητής της ΕΥΠ). Τον ξέρω εδώ και 30 χρόνια και τον εμπιστεύομαι. Ξέρω εμμέσως ότι τα είδε αυτά τα έγγραφα ο πρωθυπουργός, γιατί όταν μετά από δυο -τρεις ημέρες ρώτησα τον Ρουμπάτη εάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μου είπε “του τα έδωσα” και τον πιστεύω… Και επειδή έχω μια αλλεργία με τις μυστικές υπηρεσίες είχα ζητήσει, ως υπουργός, από τον κ. Ρουμπάτη να με ενημερώνει μόνο ότι αφορούσε την Αστυνομία και τίποτε άλλο… Εάν κάποιος τα πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο και τα «φιλτράρισε», κατά την ενημέρωση που έκανε στον πρωθυπουργό, δεν το ξέρω…»
Αναφορικά με την στοχοποίησή του απέδωσε «κεντρικό σχεδιασμό» όχι μόνο για τις επιθέσεις που του έγιναν από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις: «Εμένα απειλούν, αυτοί δηλώνουν ότι δεν φοβούνται… Αντί να βγουν και να πουν για να δούμε, αυτά που λέει ο Πανούσης, ισχύουν; Δεν ισχύουν. Εάν ισχύουν να τα βρούμε ως αριστερά κυβέρνηση και να τα αντιμετωπίσουμε… Αντίθετα, είναι εναντίον μου… γιατί;».
Το “ντου” στην Πρυτανεία έγινε “με την άδεια του Τσίπρα”
Για τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχθηκε ως υπουργός σημείωσε «καλά δεν ξέρετε αυτούς που με κυνήγησαν με δηλώσεις τους μέχρι σήμερα και πολλοί από αυτούς δεν είναι σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους ξέρατε τον κ. Διαμαντόπουλο, την κυρία Ραχήλ Μακρή ή την πρώην πρόεδρο της Βουλής (σ.σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου); Αυτά δεν τα ξέρατε… Τώρα τα ακούτε» και αποκάλυψε πως η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στην Πρυτανεία «έγινε με άδεια από τον πρωθυπουργό, αλλά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με κατήγγειλαν ότι παραβίασα το άσυλο. Και κανείς, τότε, δεν με υπερασπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Πανούσης, θέλοντας να υπογραμμίσει τις υποκριτικές συμπεριφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε το 2009 στο πανεπιστήμιο, ως καθηγητής: «Τότε, μια εφημερίδα έγραφε ΄’Επίθεση αντιεξουσιαστών ή του παρακράτους’ , ενώ ένα κοινό υποστηρικτικό άρθρο συνυπέγραφαν, μεταξύ άλλων , οι Νίκος Παρασκευόπουλος και Σία Αναγνωστοπούλου…» προσθέτοντας με νόημα « ή τότε ήμουν καλός επειδή η κυβέρνηση ήταν η ΝΔ…»
Ο κ. Γιάννης Πανούσης, επικεντρώνοντας στον τρόπο που μεθοδεύτηκε η “στοχοποίησή” του είπε: «λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές εμφανίσθηκε ένα κείμενο στο Indymedia που έλεγε ότι ‘οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς’. Κάτι που δεν έγινε ποτέ, αστυνομικοί να κάνουν έρευνες σε κελιά κρατουμένων που σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Τότε, ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να διαψεύσει. Δεν το έκανε. Όταν τον ρώτησα γιατί; Μου είπε ότι το Μαξίμου θέλει να κρατηθεί χαμηλά το θέμα…» και πρόσθεσε όπως τότε ο πρωθυπουργός είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα θέματα όπως το Grexit, τα εσωκομματικά θέματα , τις εκλογές, και έκρινε πως το θέμα Πανούση ήταν 25ο στη σειρά… Από εκεί και πέρα, τώρα αυτό που ζητάω είναι να δω και να έχω μια πολιτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Μπορεί βέβαια τώρα, ο πρωθυπουργός να πει, εγώ τι δουλειά έχω να συζητήσω με έναν πρώην υπουργό… Εγώ, είμαι πρωθυπουργός, ένας θεσμός. Ο κ. Πανούσης τι είναι, ένα τίποτα. Και αυτό δικαίωμά του είναι…».
Ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν έκρυψε ότι έχει και άλλα στοιχεία για το ποιοι τον στοχοποίησαν λέγοντας “αφήστε να υπάρχουν και μερικά σκοτεινά σημεία στο χέρι μου, για κάποιους της Αριστεράς που μου κάνουν μαθήματα ηθικής…”
Αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να αμβλύνουν τις καταγγελίες Πανούση τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπροέδρου της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις όχι μόνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του κ. Γ. Πανούση που ζήτησε επανειλημμένα «να μην ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος. Είναι λάθος…”
Να κληθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ από την πλευρά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε να ακολουθήσουν οι ακροάσεις του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αλλά και του άτυπου μετακλειτού συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης και υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.
Τελικά αυτό που αποφασίσθηκε ήταν την ερχόμενη Τετάρτη να γίνει η ακρόαση στην Επιτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για το θέμα.
Υπόθεση αποπροσανατολισμού τη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.