Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Υποτίμηση του ευρώ θέλει η Διαμαντοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Στην υποτίμηση του ευρώ βρίσκει τη θεραπεία στα εγγενή προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη η πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της στον ιστότοπο της “Ναυτεμπορικής”.

Την ανάγκη να τεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων απέναντι στη Γερμανία μία υποτίμηση του ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να ανασχεθούν η υψηλή ανεργία και τα σαφή δείγματα του αποπληθωρισμού, υποστηρίζει η Άννα Διαμαντοπούλου σε διαδικτυακή της συνέντευξη. Η ίδια, μάλιστα, επιχειρηματολογεί ότι το θέμα του ευρώ “πρέπει να συζητηθεί πέρα και έξω από την αναποτελεσματική τακτική της ορθοδοξίας, που ακολουθείται έως σήμερα”.

Υποτίμηση του ευρώ εισηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου, που χαρακτηρίζει την τρόικα ασκούμενο αλχημιστή

Αναφερόμενη στην πρακτική της τρόικας κατά τα χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας, η κυρία Διαμαντοπούλου επισημαίνει ότι η τριμερής έδρασε στη χώρα περισσότερο “ως ασκούμενος αλχημιστής”. Τονίζει δε ότι η Αθήνα θα έπρεπε να υπόκειται στον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου και όχι να “εποπτεύεται” από την τριμελή επιτροπή υπαλλήλων των διεθνών οργανισμών, επαναλαμβάνοντας την κάθετη αντίθεση της στη λογική ότι “δε μπορούμε μόνοι μας”.

Κριτική ασκεί και κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι “προτιμά το αμπαλάζ από το περιεχόμενο” και πως υιοθετεί την τακτική του “μοιράζω λεφτά”. Αιχμές επιφυλάσσει και στην υπόθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος χαρακτηρίζοντας το εξαιρετικά σημαντικό, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι πρέπει να είναι “γνήσιο και βιώσιμο”. Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, η κυρία Διαμαντοπούλου απορρίπτει εμμέσως πλην σαφώς τα εγχειρήματα της “Ελιάς” και του “Τρίτου πόλου” υπογραμμίζοντας ότι “χρειάζεται ένα εντελώς νέο εγχείρημα, το οποίο δε θα βασίζεται σε υπάρχουσες δομές και παθογένειες”.

Διαβάστε επίσης

Λύνουν το σταυρόλεξο της “Ελιάς”

Έξαλλοι Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης με την ανάδειξη των Ευρωβουλευτών με σταυρό

 

Σαμαράς: να παραιτηθεί όποιος θέλει να “κατέβει” στις ευρωεκλογές

Η ξαφνική αγάπη του Φώτη για τον Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε