Πολιτική

Ζήτησε σύσκεψη αρχηγών και είπε: Δεν θέλουμε εκλογές αλλά δεν τις φοβόμαστε!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με το Πολιτικό Συμβούλιο. Ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το κλείσιμο της ΕΡΤ και διαμήνυσε ότι δεν φοβάται τις πρόωρες εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να διαφυλάξει την ενότητα της κυβέρνησης στη βάση του σεβασμού.

Πατώντας στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τα παίξει όλα για όλα ζητώντας ενδεχομένως ψήφο εμπιστοσύνης είπε: “Κάνουν λάθος, γιατί υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν κάποιοι αφελώς και ανιστόρητα ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλα δεν τις φοβάται”.

“Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας” είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος.

Θύμισε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές την άνοιξη του 2012, επειδή η ΝΔ πίστευε εσφαλμένα ότι μέσω των εκλογών θα αποκτήσει αυτοδυναμία.

Είπε ακόμα ότι συμβουλεύτηκε όσους στο παρελθον χειρίστηκαν τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ. Δηλαδή, τους Ηλία Μόσιαλο, Παντελή Καψή και Νίκο Αλεβιζάτο.

Ωστόσο, τα μέτωπα είναι πολλά στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Από την μια υπάρχουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης και η Τόνια Αντωνίου οι οποίοι κάλεσαν ευθέως τον κ. Βενιζέλο να φύγει από την κυβέρνηση.

Σε πιο σκληρό ύφος ο Κώστας Σκανδαλίδης πήγε ένα βήμα παραπέρα καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει την Πρόταση Νόμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στεκόμενος στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάζουν σχέδιο για πρόωρες εκλογές – Αποφασισμένος ο Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας σε Παπούλια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις

Αυτό είναι ΟΛΟ το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ – Θα έχει 1000 έως 1200 άτομα προσωπικό – Κυβέρνηση: αν δεν ψηφιστεί πάμε σε εκλογές
 
Μέχρι τέλος Ιουνίου ανοίγει ξανά η ΕΡΤ – Σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή – Κυβέρνηση: αν δεν ψηφιστεί πάμε σε εκλογές

Η ΕΡΤ φέρνει πρόωρες εκλογές;

Βενιζέλος σε Σαμαρά για ΕΡΤ: Κάνεις γελοιότητες!

Γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ

Παραμένουν στο ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι παρά την απειλή για αυτόφωρο…

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στους πομπούς της ΕΤ3

 Ραγδαίες εξελίξεις! Το απόγευμα κρίνεται ακόμα και το μέλλον της κυβέρνησης; Έκτακτη συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη για την ΕΡΤ!

Τσίπρας σε Παπούλια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ