Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Άδειασμα Γιάννη Λοβέρδου από Μαρινάκη για το «τενεκέδες» – «Η δήλωσή του είχε σημεία απαράδεκτα και το αναγνώρισε και ο ίδιος»

Άδειασμα Γιάννη Λοβέρδου από Μαρινάκη για το «τενεκέδες» – «Η δήλωσή του είχε σημεία απαράδεκτα και το αναγνώρισε και ο ίδιος»

Τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος στο Κανάλι της Βουλής, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Γιάννης Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων ότι είναι σφόδρα κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

«Ο κ. Λοβέρδος είχε σημεία απαράδεκτα και ζήτησε συγγνώμη. Έχουμε μια άξια και ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα που αξιοποιείται. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Οι εξωκοινοβουλευτικοί παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Κ.Ο. Ειδικά επί των ημερών Μητσοτάκη κριτήριο για την τοποθέτηση των στελεχών είναι η ικανότητα και η προσδοκία ενός αποτελέσματος. Αυτή είναι μια απόφαση που ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό και το αξιολογούν οι πολίτες», είπε ο κ. Μαρινάκης. 

Ο Γιάννης Λοβέρδος είπε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς «αυτούς εκλέγει ο ελληνικός λαός καλώς ή κακώς». «Είμαι σφόδρα εναντίον των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Δεν μπορούσαν να βγουν με ψήφο βουλευτές, έγιναν υπουργοί και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές. Αυτό το θεωρώ ανήθικο, αν θέλετε την γνώμη μου».

Ερωτηθείς, αν διαφωνεί με αυτούς που λένε ότι δεν έχει πάγκο η ΝΔ είπε: «Βεβαίως διαφωνώ και είναι και ψευδέστατο». Στη συνέχεια τόνισε: «Υπάρχουν και τενεκέδες στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στους 158 βουλευτές, όπως και σε όλα. Υπάρχουν και «Γαλάτω» (σ.σ. αναφερόταν στη νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης). Αλλά, στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιολογότατοι. Δεν υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία τενεκέδες; Σε όλες τις ΚΟ υπάρχουν και καλοί και κακοί και μέτριοι. Αλλά η Κ.Ο. της ΝΔ έχει κατά κύριο λόγο αξιολογότατους συναδέλφους».

Σχετικά με τις «μετεγγραφές» από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι κάποια στελέχη είναι άξια και καλώς έχουν έρθει. Ωστόσο, αναφέρθηκε σε ακραίες περιπτώσεις, αφήνοντας αιχμές για στέλεχος που όπως είπε «έβγαινε στα πάνελ μέχρι πέρυσι και διαφωνούσαμε πολιτικά και τη είδα την επομένη των εκλογών σε Γενική Γραμματέα σε υπουργείο».

Η συγγνώμη μέσω ανάρτησης

Ο Γιάννης Λοβέρδος στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του λέγοντας:  «Καλημέρα σας. Σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής ερωτήθηκα από τους δημοσιογράφους αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν έχει «πάγκο» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση γιατί δεν αξίζουν, τόνισα ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι η καλύτερη που υπάρχει και τα περισσότερα μέλη της είναι εξαιρετικά και πρέπει αυτά πρωτίστως να χρησιμοποιούνται σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Φυσικά θα υπάρχουν και βουλευτές που δεν αξίζουν, όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως σε κάθε κοινωνία. Εν τη ρύμη του λόγου σε μια ζωντανή συζήτηση προφανώς παρερμηνεύτηκε, ενδεχομένως κι εκ του πονηρού, η τοποθέτηση μου. Και γι’ αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη. Το βέβαιο είναι είναι η ΚΟ αποτελείται στην συντριπτική της πλειονότητα από αξιολογότατα στελέχη, που εκτιμώ ότι όλα τους μπορούν να γίνουν κι υπουργοί κι υφυπουργοί».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις