Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

“Αδειάζει” Σημίτη η κυβέρνηση

“Αδειάζει” Σημίτη η κυβέρνηση

Παραπέμποντας στην εξεταστική η κυβέρνηση ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτο τον πρώην πρωθυπουργό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή τη διαδικασία έως το τέλος και να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν προκύψουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Για το εάν πρέπει να κληθεί ο κ. Κ. Σημίτης στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι άποψη της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε το νόμο και το Σύνταγμα. 

  «Οι εξεταστικές επιτροπές έχουν την αυτοτέλεια και αυτονομία τους και καλούν όποιους μάρτυρες κρίνουν ότι πρέπει να κληθούν», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι «εμείς ως κυβέρνηση υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου χωρίς μικροκομματικές αντιμετωπίσεις». 

 Ερωτηθείς εάν αποτελεί λόγο κλήσης του κ. Κ. Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή, η επιστολή παραίτησης που του είχε στείλει, επί πρωθυπουργίας του, ο τότε υπουργός Μεταφορών και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, καθώς είχε αντικατασταθεί τότε από τον κ. Μαντέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι αυτό είναι θέμα της εξεταστικής. 

 Επεσήμανε δε ότι θέση της κυβέρνησης ειδικότερα για τους πρώην πρωθυπουργούς είναι ότι καλούνται εφόσον μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διερεύνηση της αλήθειας.

  «Είναι θέμα της εξεταστικής επιτροπής», είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν θα έπρεπε ίσως να κληθεί ο κ. Καστανίδης στην εξεταστική για να πει τι εννοούσε όταν έγραφε αυτή την επιστολή.

  Για το εάν μπορεί να συμβάλλει ο κ. Σημίτης στη διερεύνηση της υπόθεσης ΖΙΜΕΝΣ, είπε ότι αυτό είναι κριτήριο που θα εξετάσει η εξεταστική επιτροπή. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε