Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω αρχίσει να τους λυπάμαι»

Ένα δηκτικό σχόλιο έκανε ο υπουργός Υγείαςς Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «έκπτωση» του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (15.09.24) μεταξύ άλλων και για τα θυελλώδη γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «έχει αρχίσει να λυπάται το κόμμα».

Όπως είπε ο υπουργός, η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί πολιτική ανωμαλία και βλάπτει τη δημοκρατία. Σχολίασε ότι δεν έχει προτίμηση στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέφερε πως η κατάσταση είναι εκτός φαντασίας.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, ωστόσο δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπισή τους, όπως η αύξηση των κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες γραμμές. Υποστήριξε πως το ιατρικό προσωπικό είναι περισσότερο από ποτέ και διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ δεν καταρρέει, χαρακτηρίζοντας την αντίθετη άποψη ψευδή. Σχετικά με τις αυξήσεις στους γιατρούς, υπογράμμισε πως αυτές θα είναι εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλα. Είναι 7.200 ευρώ το χρόνο για κρίσιμες ειδικότητες» είπε ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τους μισθούς των γιατρών αναρωτήθηκε: «Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν 4.500 μεικτά; Είναι προκλητικό να ακούει ο κόσμος που ακούει στην Ελλάδα ότι 4.500 είναι λίγα»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στο προσωπικό του όραμα για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία αποτελούν στοίχημα για τον ίδιο. Δεσμεύθηκε ότι έως το 2025 θα έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 χειρουργεία, με στόχο τη μείωση των χρόνων αναμονής. Τέλος, σημείωσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στηρίζονται στις δημοσιονομικές δυνατότητες, προειδοποιώντας ότι οι βελτιώσεις στην οικονομία δεν σημαίνουν απεριόριστες δυνατότητες για δαπάνες.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας