Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για το συμβάν με καρκινοπαθή στην Κρήτη: Κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε

«Το φάρμακο υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες, είχαμε παρέμβει άμεσα», λέει στο Live News ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για το περιστατικό με τον αυτόχειρα καρκινοπαθή στην Κρήτη. Με παρέμβασή του στην εκπομπή του MEGA, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χρονου.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως 72χρονος καρκινοπαθής από το Ηράκλειο της Κρήτης έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς το φάρμακο που θα χρησιμοποιούσε για τη χημειοθεραπεία του, ήταν άφαντο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, με τους γιατρούς να του γράφουν ένα φάρμακο το οποίο δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών του. Μετά από έναν αγώνα δρόμου, το φάρμακο βρέθηκε τελικά και η χημειοθεραπεία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης (12.03.2024), ωστόσο την περασμένη Κυριακή (10.03.2024) ο ηλικιωμένος, μην αντέχοντας τους πόνους, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Με παρέμβασή του στο Live News, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χρονου, σημείωσε:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

«Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

«Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει», είπε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας έπειτα πως «θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα».

Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή