Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κόντρα για την «επιτυχία» της απεργίας – Παφίλης: Θα σας κάνουμε ρόμπα

«Ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που πράγματι έχει να παρουσιάσει σήμερα συνδικαλιστική δράση και κάποια σχετική απεργιακή επιτυχία είναι το ΠΑΜΕ. Κανένας άλλος» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός αμφισβήτησε τις αναφορές που έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος (Πάκος) Έξαρχος ότι «το μεγαλύτερο εμφιαλωτήριο νερού όχι των Ιωαννίνων αλλά όλης της Ευρώπης, με τις καλοπληρωμένες δουλειές και την υποδειγματική εργοδοσία – όπως μας είπε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη που είχε κάνει εκεί – λίγους μήνες μετά οι εργαζόμενοί του εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση που ζητούσαν καλύτερους μισθούς, συλλογική σύμβαση εργασίας και ποτέ εργασία την Κυριακή και σήμερα απέργησαν όλοι οι εργαζόμενοί του εργοστασίου».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως «την απεργία της ΑΔΕΔΥ από το σύνολο των 350.000 εργαζόμενων την ακολούθησαν μόλις 100 εργαζόμενοι, στην ΟΙΕΛΕ σε 9.000 εργαζόμενους έχουν απεργήσει 30 εκπαιδευτικοί». Ανέφερε ότι «μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επικοινώνησα εγώ ο ίδιος με τον Σύνδεσμο Τροφίμων και Ποτών Ελλάδας για να μάθω εάν λειτούργησαν τα εργοστάσια σε όλη την επικράτεια. Όλα λειτούργησαν μια χαρά. Μόνο τα ο εργοστάσιο της Coca Cola, της 3Ε είναι που είχε μια σχετική επιτυχία η απεργία».

Για τα εργοστάσια φυσικού νερού των Ιωαννίνων που ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στο εργοστάσιο της ΒΙΚΟ, πήγατε στις 6 με 8 το πρωί και κλείσατε την είσοδο και μετά φύγατε και λειτούργησε κανονικά το εργοστάσιο. Στο δε εργοστάσιο του κ. Χήτου “ΖΑΓΟΡΙ” αυτό που έχει γίνει είναι ότι το ΠΑΜΕ έχει φτιάξει εφέτος τον Ιούνιο σωματείο με 100 μέλη.

Όταν λέτε 100% επιτυχία, εννοείτε τα 100 δικά σας μέλη, οι υπόλοιποι εργάστηκαν. Πτώση λειτουργίας του εργοστασίου που λέτε ότι είχε σήμερα είναι 10% στην παραγωγή. Αυτή ήταν η επιτυχία σας, για αυτό μιλάμε. Εάν νομίζετε ότι από την απεργία που κάνατε σήμερα τρέμουν οι βιομήχανοι κάνετε λάθος».

Παφίλης: Θα σας κάνουμε ρόμπα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε στον υπουργό ότι «με αυτά που λέτε, θα σας κάνουμε ρόμπα, γιατί χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια για να αποδείξει ότι ήταν πρώτη δύναμη αλλά τελικά πρώτη ήταν η Πανσπουδαστική και δεν το καταπίνετε».

Ο κ. Παφίλης είπε ότι «εσείς μιλάτε με τους εργοδότες γιατί δυστυχώς αυτά είναι τα ιδεολογικά αφεντικά σας» και πρόσθεσε «η εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ είχε συμμετοχή στην απεργία 100%, «Κελαϊδίτης» συμμετοχή 100%. «Ζαγόρι» 100%», όπως και πάρα πολλές άλλες εταιρείες τροφίμων όπου κατά μέσο όρο η συμμετοχή ήταν πάνω από 80% και θα αναφέρω όλα τα στοιχεία αύριο στην ομιλία μου» και προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «να αναφέρει εάν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έκλεισε κανένα εργοστάσιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3