Τετάρτη, 2 Οκτ.
23oC Αθήνα

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια απίστευτη καθεστωτική νοοτροπία

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια απίστευτη καθεστωτική νοοτροπία

“Σε μια επικοινωνία που είχα χθες με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ευρωπαϊκών θεσμών και μιλώντας για τον Τσίπρα μου είπε «μα αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση, ένα τους ζητάμε δυο μας δίνουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Φίλη είναι συγκλονιστική δηλαδή φαντάζεστε να έλεγα εγώ ως υπουργός της κυβερνήσεως Σαμαρά αυτό το πράγμα τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα! Δεν μπορώ να καταλάβω πως το είπε και δεν μπορώ να καταλάβω πως αφού το είπε δεν έχει βγει να ζητήσει συγνώμη!” σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1. πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται τώρα που πήραν την καρέκλα ότι έχουν και μια καθεστωτική νοοτροπία απίστευτη. Εγώ πάντα πίστευα ότι ο κομμουνισμός έχει σχέση με τον ολοκληρωτισμό αλλά νόμιζα ότι μετά από τόσα χρόνια αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία είχαν καταλάβει τα βασικά τώρα όμως φαίνεται ότι δεν τα καταλαβαίνουν”.

Για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

“Δύσκολο να γίνει πρόβλεψη στην Ελλάδα σε κάτι τέτοιο. Το κλείσιμο της αξιολογήσεως μπορεί να συγκριθεί μόνο με το Γεφύρι της Άρτας, το πρωί κλείνει το μεσημέρι ξανανοίγει. Το μεσημέρι χθες οι ειδήσεις λέγανε ο Σόϊμπλε εισηγείται στη γερμανική Βουλή την εκταμίευση της δόσης, το απόγευμα μάθαμε ότι η γερμανική Βουλή είπε όχι. Πρέπει να σας πω ότι το να είπε όχι η Γερμανική βουλή όταν το θέλει ο Σόιμπλε μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά εν πάση περιπτώσει ας μην είμαστε συνωμότες. Είναι σίγουρο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, δεν διαφωνούμε σε αυτό, είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε τα 7,5 δισ αλλά τα 7 δισ δεν φτάνουν ούτε για ζήτω είναι μόνο για τα δάνεια”

Στην ερώτηση αν στην περίπτωση που ήταν δανειστής θα προτιμούσε να επιστρέψει η κυβέρνηση Σαμαρά ή να παραμείνει η κυβέρνηση Τσίπρα που περνά σκληρά νομοσχέδια χωρίς “να ανοίγει μύτη”, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε:

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα προτιμούσα το πρώτο άλλωστε σε μια επικοινωνία που είχα χθες με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ευρωπαϊκών θεσμών και μιλώντας για τον Τσίπρα μου είπε «μα αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση, ένα τους ζητάμε δυο μας δίνουν». Προφανώς οι ξένοι δεν θα μπορούσαν ούτε στο όνειρο τους να φανταστούν ότι θα βρίσκανε τόσο βολικό πρωθυπουργό σαν τον Τσίπρα και τόσο βολικό συνέταιρο σαν τον Καμμένο.

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος πήραν την ψήφο των αντιμνημονιακών πολιτών, πήραν την ψήφο εκείνων που θεωρούσαν ότι προσβάλλεται η εθνική τους κυριαρχία και την μετέτρεψαν στην μεγαλύτερη δουλικότητα στους ξένους που έχει υπάρξει ποτέ”.

Για την εκλογή Μητσοτάκη στην Προεδρία της ΝΔ

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ είχε και ένα ιδεολογικό πρόσημο, το οποίο είναι οι μεταρρυθμίσεις. Το να γίνει η Ελλάδα επιτέλους μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό είναι που φέρνει ο Κυριάκος για αυτό θέλουμε να κάνουμε τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό γιατί θέλουμε να καμαρώσουμε επιτέλους την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Για αυτό τρέχουμε να γίνει πρωθυπουργός.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε