Πολιτική

«Αερομαχίες» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

«Αερομαχίες» μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο το κόστος της αναβάθμισης του κέντρο εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σε λίγη ώρα να ανεβάσει τους τόνους, καθώς ήδη οι επερωτόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ένα σκάνδαλο, που δεν τελειώνει εδώ, αλλά αυτή είναι η αρχή και οι ευθύνες θα αναζητηθούν για ένα σκάνδαλο 1 δισεκατομμυρίου 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν τις κυβερνητικές επιλογές, υποστηρίζοντας ότι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει πιλότους που βρίσκονται στην 2η θέση καλύτερη θέση διεθνώς και συνεπώς θα μπορούσαν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την εκπαίδευση.

Η επιλογή της εκπαίδευσης στην ισραηλινή εταιρεία όχι μόνο προσβάλλει τους άξιους Έλληνες αεροπόρους μας αλλά κινδυνεύει να δώσει και σημαντικά στοιχεία σε μια ξένη χώρα, έστω και εάν είναι φίλια.

Σημειώνουν ότι το κόστος αναβάθμισης του Κέντρου της Καλαμάτας, αρχικά επί κύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε με μελέτες που μιλούσαν για 800 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 20ετίας, όταν υπήρξε μια κινητικότητα με προσφορές αυτή έφτασε να προσδιορίζεται σε ένα ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου 400 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 20εταίας και μετά από τέσσερις μήνες “πέταξε” στο 1 δισεκατομμύριο 750 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 20ετιας.

Σημειώνουν πως η τιμαρυθμική αναπροσαρμογή που προτάσσει η κυβέρνηση ως αιτία της απόκλισης, δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό επιχείρημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων - Μητσοτάκης: Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστών για το 2025
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα δυνατά σενάρια», είπε για την Κλιματική Κρίση ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Η στήριξη της μεσαίας τάξης το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ΝΔ και το «καλάθι» της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα από την ενίσχυση των εισοδημάτων, είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9