Πολιτική

Άγιο Όρος: Ο διάλογος Τσίπρα – μοναχών για τον… Φλωράκη

Έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία φορά που ηγέτης κόμματος της Αριστεράς επισκέφτηκε το Άγιο Όρος. Για την επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη στην αθωνική πολιτεία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε έναν διάλογο με τον μοναχό Νικόδημο της Μονής Αγίου Παύλου.

Ήταν ο μοναχός εκείνος που θυμήθηκε την επίσκεψη του ηγέτη της Αριστεράς στο Άγιο Όρος το 1995.

«Τότε ο Χαρίλαος Φλωράκης μας είχε πει, “εσείς πιστεύετε στην σωτηρία στον άλλο κόσμο, εμείς δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε για την σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, οπότε έχουμε κάτι κοινό”».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τότε απάντησε πως «οι κοσμοθεωρίες είναι παράλληλες, πολλές φορές όμως τέμνονται στην αλληλεγγύη και την πρακτική της ισότητας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον κόσμο».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλυσε στο καστρομονάστηρο της Καρακάλλου. Οι πατέρες της Μονής του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για την ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος.

Μάλιστα, μια κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συγκίνησε τους μοναχούς, σύμφωνα με το amen.gr.


Ο Καθηγούμενος Γέρων Φιλόθεος βρισκόταν σε Μετόχι της Μονής στην Κρήτη όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Άγιο Όρος. Όταν όμως έμαθε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διέμενε στο μοναστήρι, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής και έφτασε στην Αθωνική Πολιτεία τα μεσάνυχτα.

Παρά το γεγονός πως η ώρα ήταν προχωρημένη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε, παρά τις προτροπές των μοναχών, να ξεκουραστεί παρότι πλησίαζε η ώρα του εγερτηρίου για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και προτίμησε να περιμένει τον Γέροντα Φιλόθεο, όπως και έγινε.


Ο Γέροντας Φιλόθεος καλωσόρισε στο Μοναστήρι τον κ. Τσίπρα. «Παρακολουθούμε την πορεία σας. Προσευχόμαστε για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα μας να έχουν καλούς Κυβερνήτες», είπε, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Μονή Καρακάλλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία και υπογράμμισε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους και διαφύλαξης της Αγιορείτικης κληρονομιάς.


Το πρωί της Παρασκευής ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως παρέστη με τους συνεργάτες του στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, ξεναγήθηκε στο Μουσείο και το εικονοφυλάκιο της Μονής και στη συνέχεια θαύμασε από το μπαλκόνι της Μονής την κορυφή του Άθωνα και αφού έγραψε λίγα λόγια στο βιβλίο των επισκεπτών της Μονής αναχώρησε για την Ιερά Μονή Ιβήρων.

ΠΗΓΗ: left.gramen.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνοντας την Αριστερά του Κυρίου; – Το δεος Τσίπρα στο Αγιο Όρος

Ενθουσιασμένος ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγιο Όρος – Δείτε φωτο από την επίσκεψη

Ο Τσίπρας στο ‘Αγιο Όρος

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ