Πολιτική

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις αγορές – “Εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα”

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτεση να κάνει λόγο για την "πιο ακριβή εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα".

“Δανείζονται με 5%, αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η έξοδος στις αγορές είναι “πολιτικά  επιζήμια κίνηση γιατί στη δεδομένη στιγμή που είχαμε όφελος να διεκδικήσουμε κούρεμα χρέους δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί και δανείζεται ακόμη και ακριβά”.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι θέλει να αποκρύψει πως το φθινόπωρο πηγαίνουμε για νέο μνημόνιο που θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό.

Απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται που ολόκληρος ο κόσμος εκφράζει το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας” και σημείωσε: “Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για τον πόνο τους. Η μιζέρια πάντως δεν αφορά την Ελλάδα”.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο κ. Κεδίκογλου είχε απορρίψει τα περί πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον τον χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, παρά τα δημοσιεύματα ξένων μέσων που αναφέρουν ότι ενδέχεται να συμβεί ακόμη και σήμερα.

Επανέλαβε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για έξοδο στις αγορές εντός του εξαμήνου, σημειώνοντας ότι “είναι σημαντικό να έχουν προηγηθεί 3-4 εβδομάδες προεργασίας, οι οποίες πρέπει να είναι διακριτικές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα στις αγορές!

Άνοδος στο Χρηματιστήριο και πτώση στα spreads πριν την έξοδο στις αγορές

Γ. Σταθάκης ΣΥΡΙΖΑ: Να μην βγούμε στις αγορές

Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας

Τι σημαίνει η έξοδος στις αγορές – Τα θετικά και οι κίνδυνοι

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι