Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις αγορές – “Εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα”

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις αγορές – “Εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα”

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτεση να κάνει λόγο για την “πιο ακριβή εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα”.

“Δανείζονται με 5%, αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η έξοδος στις αγορές είναι “πολιτικά  επιζήμια κίνηση γιατί στη δεδομένη στιγμή που είχαμε όφελος να διεκδικήσουμε κούρεμα χρέους δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί και δανείζεται ακόμη και ακριβά”.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι θέλει να αποκρύψει πως το φθινόπωρο πηγαίνουμε για νέο μνημόνιο που θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό.

Απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται που ολόκληρος ο κόσμος εκφράζει το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας” και σημείωσε: “Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για τον πόνο τους. Η μιζέρια πάντως δεν αφορά την Ελλάδα”.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο κ. Κεδίκογλου είχε απορρίψει τα περί πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον τον χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, παρά τα δημοσιεύματα ξένων μέσων που αναφέρουν ότι ενδέχεται να συμβεί ακόμη και σήμερα.

Επανέλαβε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για έξοδο στις αγορές εντός του εξαμήνου, σημειώνοντας ότι “είναι σημαντικό να έχουν προηγηθεί 3-4 εβδομάδες προεργασίας, οι οποίες πρέπει να είναι διακριτικές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα στις αγορές!

Άνοδος στο Χρηματιστήριο και πτώση στα spreads πριν την έξοδο στις αγορές

Γ. Σταθάκης ΣΥΡΙΖΑ: Να μην βγούμε στις αγορές

Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας

Τι σημαίνει η έξοδος στις αγορές – Τα θετικά και οι κίνδυνοι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε