Πέμπτη, 4 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αγρια κόντρα Λαφαζάνη – Βλάχου – Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αγρια κόντρα Λαφαζάνη – Βλάχου – Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ με το… «καλημέρα» σας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση.

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ουδείς έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τη δημοκρατία με αλλεπάλληλα πρωτοφανή πραξικοπήματα που μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο» είπε και μίλησε για αίσχη και αθλιότητες. Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να εξεγερθούν, όπως είπε, απέναντι σε αυτή τη διαδικασία τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τέτοια τετελεσμένα και ως κυβέρνηση θα καταργήσει τα… εκτρωματικά νομοσχέδια που εξυπηρετούν συμφέροντα.

«Σας καλώ συνάδελφοι να μην υποστηρίξετε αυτή την διαδικασία. Εξεγερθείτε…! Δεν θα πάθει τίποτα η χώρα, ούτε οι δόσεις θα επηρεαστούν. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τέτοια τετελεσμένα. Φέρνετε εκτρώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης».

«Τα εκτρώματα και τους χαρακτηρισμούς κρατήστε τες για τον δικό σας πολιτικό φορέα» απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος.

«Η διαπλοκή χειροκροτά» ανταπάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει… Μην είστε αφοριστικοί και καταγγελτικοί για κάτι που είναι χρήσιμο και σημαντικό» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. Παράλληλα, με την έναρξη της διαδικασίας, δύο κεφάλαια του νομοσχεδίου που δεν συνιστούν υποχρεώσεις για τη χώρα μας.

«Και 100 ημέρες να είχατε στη διάθεσή σας πάλι θα εξαντλούσατε τον χρόνο σε καταγγελία, απόρριψη, μηδενισμό και συνωμοσιολογία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Ενστάσεις για την ουσία το νομοσχεδίου αλλά και την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισάγεται για ψήφιση δήλωσε κα ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο για ψήφιση από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι περιοχές αμιγούς κατοικίας – Με εντολή τρόικας έρχεται νομοσχέδιο για να χτίζονται τα πάντα

Αργεί μία εβδομάδα η μικρή ΔΕΗ – Η νέα συμφωνία και τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους και τους επενδυτές

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε