Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Μεϊμαράκη – Παπαδημούλη για τον υιό Μπαλτάκου

Άγρια κόντρα Μεϊμαράκη – Παπαδημούλη για τον υιό Μπαλτάκου

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με τον πρόεδρο του Σώματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη με αφορμή τα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη με τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου που επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για “Μπαλτάκος gate”, αναφερόμενος στο βίντεο με τη συνομιλία του πρώην γγ του υπουργικού συμβουλίου με τον Ηλία Κασιδιάρη και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “κρυπτόμενο” γιατί δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει συζήτηση επιπέδου πολιτικών αρχηγών.

“Ακόμη και τα κοκόρια να λαλήσουν γίνεται με εντολή Σαμαρά”, είπε και αναφερόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο πρόσθεσε πως “τον έκανε Νο2 ο Σαμαράς”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως μετά το επεισόδιο της Τετάρτης, ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου “φυγαδεύτηκε από στελέχη του φρουραρχείου Βουλής”, ενώ επιτέθηκε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη λέγοντας πως “μας προκαλεί έκπληξη που ο Πρόεδρος της Βουλής κρύβεται και σιωπά”.

“Ζητάμε να διεξαχθεί έρευνα από τον ΠτΒ για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι αρμόδιοι για την προστασία της Βουλής για να μη γινει ρινγκ η Βουλή (…) Εκτός αν στην καταδίκη της βίας προσθέσετε το «εκτός αν τα κάνει ο γιος του κ. Μπαλτάκου»”, είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά που εκείνη την ώρα προήδρευε είπε πως γίνεται έρευνα και ότι ο γιος του κ. Μπαλτάκου έχει άδεια εισόδου όπως όλα τα παιδιά των βουλευτών.

“Δείχνετε εμπάθεια”

Απαντώντας στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. «Για το θέμα αυτό έγινε συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων χθες και ενημέρωσα ότι ζήτησα αυστηρά, να έχω πλήρη ενημέρωση αυτού του τραγικού και κακού γεγονότος για τη Βουλή» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και σχολίασε πως «άγνωστο γιατί, με προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπο μου, λέτε ότι σιωπώ… Είμαι λοιπόν εδώ για να σας απαντήσω”.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ζήτησε αμέσως ΕΔΕ και παρουσίασε προσωρινό πόρισμα στη διάσκεψη, ενώ σημείωσε πως«εδώ δεν είναι αστυνομία, αλλά φρουρά», η οποία δεν μπορεί να συλλάβει αλλά να απομακρύνει και να παραδώσει στην αστυνομία.

“Τίποτα προσωπικό και καμία εμπάθεια. Άσκησα αυστηρή κριτική στο θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δική σας δημόσια δήλωση ότι παίρνουμε μέτρα… Όταν υπάρχουν ξυλοδαρμοί μέσα στη Βουλή πρέπει αμέσως να γίνει έλεγχος, να ερευνηθεί η ευθύνη όσων τον φυγάδευσαν. Τον έψαχναν με αυτόφωρο. Αν δεν τον φυγάδευαν δεν θα υπήρχε αυτόφωρο”, απάντησε ο κ. Παπαδημούλης.

“Εύχομαι ο γιος Μπαλτάκου να μην πέσει στα μαλακά” – Δημήτρης Παπαδημούλης

“Τα θεωρώ προσωπικό”, συνέχισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: “δεν σας αποκάλεσα ποτε έτσι (σ.σ. εννοεί «του πεζοδρομίου» που είχε πει νωρίτερα ο κ. Παπαδημούλης). Σέβομαι το κόμμα σας.

Λέω προσωπικό θέμα γιατί πολλές φορές, παραμελώντας τα κοινοβουλευτικά σας καθήκοντα, με υβρίζετε στα κανάλια (…) Τον τελευταίο καιρό λέτε πως είμαι κρυπτόμενος, πως μου χαλάσατε το γεύμα”, πρόσθεσε.

“Είχατε πει πως φοβάμαι πως επιβάλλει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ το πεζοδρόμιο και τις μεθόδους του”, είπε ο κ. Παπαδημούλης για να απαντήσει ο Ευ. Μεϊμαράκης: “Με παραφράζετε. Να διαβάσετε τα πρακτικά. Εγώ σέβομαι τα πρόσωπα και τα κόμμα σας. Αν εσείς αισθάνεστε του πεζοδρομίου είναι δικό σας θέμα”.

“Όταν ασκώ τα καθήκοντα μου είμαι πρόεδρος όλων πτερύγων. Από ‘κει και πέρα έχω κι εγώ τις δικές μου απόψεις” – Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Όσον αφορά στη σύλληψη του υιού Μπλατάκου, είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως “ούτε τον κανονισμό δεν ξέρετε. Δεν μπορεί να συλλάβει η φρουρά κάποιον αν δεν υπάρχει αυτεπάγγελτο το κακούργημα. Δεν μπορεί να υπάρχει σύλληψη αλλά απομάκρυνση και παρόδοση στην αστυνομία έξω από τη Βουλή. Αλλιώς θα είχαμε εδώ αστυνομικό τμήμα” και συνέχισε λέγοντας πως η παράδοση έξω από τη Βουλή κάποιου που έχει προκαλέσει επεισόδιο γίνεται εφόσον έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε πως μετά το περιστατικό ο Πρόεδρος της Βουλής έπρεπε να έχει πάει στο Κοινοβούλιο και είπε στον κ. Μεϊμαράκη πως “εμείς σας ψηφίσαμε για Πρόεδρο”. “Το ότι είμαι Πρόεδρος της Βουλής δε σημαίνει ότι ευνουχίζομαι ιδεολογικά και πολιτικά .Γι’ αυτό και σας μιλώ από τα έδρανα (…) Μην επικαλείστε πως με ψηφίστε. Εσείς ειδικά δεν με ψηφίσατε”, του απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να επιμένει πως “όχι απλά σας ψήφισα αλλά εισηγήθηκα την υπερψήφισης σας. Προσωπικά πιστεώ πως έκανα λάθος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρώμικο παιχνίδι της Χρυσής Αυγής με υπαινιγμούς – Καταγγέλλουν πως έχουν συνομιλίες του Σαμαρά με δικαστικό, αλλά χωρίς να δίνουν στοιχεία

Σαμαράς: «Δεν θα επιτρέψω πότε, σε καμιά εγκληματική οργάνωση, να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής»

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς θα απαντήσει στην Βουλή – Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την σταθερότητα της κυβέρνησης

Επιμένει ο Παπανδρέου: Η δήλωσή μου ισχύει – Εκλογές πάντα γίνονται

Αθανασίου: Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες μου και αν υπάρχει οτιδήποτε εγώ θα παραιτηθώ και από υπουργός και από βουλευτής

Διαψεύδει ο Κεδίκογλου τα περί κυκλωμάτων στην ΕΥΠ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε