Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Γλέζου – “Οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ”

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Γλέζου – “Οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ”

Αρκετή ένταση υπήρξε κατά τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μια ενιαία λίστα για το θέμα της ψηφοφορίας αύριο, Κυριακή, για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Η πρότασή του τελικά υπερψηφίστηκε, όπως και η πρόταση σχετικά με την εκλογή του προέδρου του κόμματος από το Συνέδριο.

«Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε το βήμα, ειδικά τώρα, που όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, επειδή υπήρχαν και προτάσεις για διαφορετικές λίστες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η καθαρή λύση είναι όσοι επιλέγουν να είναι σε διαφορετική λίστα, να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο» συμπληρώνοντας πως «δεν είναι καλή επιλογή γιατί απαγορεύει σε κάποιον να ψηφίσει από το άλλο. Αλλιώς ενιαία λίστα».

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσει την άποψη, ότι με την επιλογή αυτή, θα κυκλοφορούν στο Συνέδριο διάφορα “χαρτάκια” με λίστες.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος εξέφρασε τη διαφωνία του με την υιοθέτηση Καταστατικού του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας “Άλλο ενιαίος φορέας, άλλο ενιαίο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται έναν κανονισμό λειτουργίας αλλά όχι καταστατικό”.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε “….με κάνουν να επαναστατώ, οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ επισήμανε πως “αν εμείς διαπιστώσουμε ότι κατοχυρώνονται, θεσμοθετούνται τα δικαιώματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία έχουμε συμφωνήσει, τότε και εμείς θα προχωρήσουμε, αλλιώς μην περιμένετε!”.

Απάντηση στον Μανώλη Γλέζο έδωσε ο Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος υποστήριξε πως “ακόμα και ένα σωματείο έχει ανάγκη από ένα καταστατικό» και συμπλήρωσε ότι «και αν ακόμα το προτεινόμενο καταστατικό έχει ελλείψεις, όπως και το είπαμε, αυτό το καταστατικό είναι ένα βήμα προς τα μπροστά”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί από τις λεπτομέρειες, αλλά από το αν θα μπορέσει να εμποδίσει γεγονότα και εξελίξεις που είναι εις βάρος του λαού”, τόνισε ο συντονιστής της Επιτροπής Καταστατικού.

Και συνέχισε υποστηρίζοντας πως “αυτό είναι που διαμορφώνει την ανάγκη από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών να περάσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ του ενιαίου φορέα”, καθώς, όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ‘πρέπει να έχει το χαρακτήρα του συλλογικού πολιτικού υποκειμένου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ θέλει ευρώ, ιδιωτικές τράπεζες και μερική διαγραφή του χρέους

Κατηγορίες του Δ. Καρύδη προς ΣΥΡΙΖΑ ότι “κρυβόταν” πίσω από την επίθεση στον Βενιζέλο, στην Κρήτη

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική… Γεμάτη ύβρεις η ομιλία του

Ή ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή… χαιρετίσματα το μήνυμα Τσίπρα στις συνιστώσες – Η προσωπική «απάντηση» στον Γλέζο: Μανώλη, με στενοχώρησες

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε