Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αγρια κόντρα! Χρυσοχοΐδης: Δυσπιστία χωρίς αιτία – Λαφαζάνης: Είστε επικίνδυνοι! Κάνατε τη χώρα προτεκτοράτο, μπανανία…

ΦΩΤΟ  ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής που κατέθεσε, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα κόντρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατηγορώντας τον ότι «ψαρεύει στα θολά νερά» ενώ χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, «δυσπιστία χωρίς αιτία» προκειμένου να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα με τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για «Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την χρεοκοπία και έχουν διαψευστεί», για «θεατές στις κερκίδες που πετάνε πέτρες» αλλά και για δωρητές που υπόσχονται δώρα.

«Από τη μια πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή δομική αντιπολίτευση ενάντια στη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα. Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγε στην άγρια δύση και από το Τέξας, έδωσε όρκους αφοσίωσης στο διεθνές κεφάλαιο και ότι θα είναι πιστοί στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Κυνηγάτε μύγες με πολυβόλα. Καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας χωρίς αιτία, οδηγείτε σε ζημιά την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ πρόσθεσε:

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κανένα λαό. Αυτά για τους δωρητές και όσους νομίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι που φέρνουν δώρα. Δεν υπάρχουν δώρα αλλά μεγάλες θυσίες, ανεργία και σκληροί αγώνες που σήμερα βρίσκουν την δικαίωσή τους.

Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής και της στάσης που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστεί η κρίση, παραγνωρίζοντας, όπως είπε, το πολιτικό κόστος και προσφέροντας εθνική υπηρεσία στη χώρα αλλά και «το μεγάλο αγαθό της πολιτικής σταθερότητας που είναι και το ζητούμενο για όλους».

Τέλος, προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα έρθουν στη Βουλή οι μεγάλες συμβάσεις για τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας ενώ σημείωσε ότι φέτος υπήρξε πρωτοφανής τουριστική ανάπτυξη που άγγιξε τα 18 εκ. τουρίστες και αυτό, όπως είπε, σημαίνει εμπιστοσύνη στην πολιτική σταθερότητα.

Λαφαζάνης: Κάναμε την πρόταση δυσπιστίας γιατί είστε επικίνδυνοι… κάνατε τη χώρα προτεκτοράτο, μπανανία

«Κάναμε την πρόταση δυσπιστίας γιατί είστε επικίνδυνοι για τη χώρα και το λαό, για το μέλλον των παιδιών μας. Είστε επικίνδυνοι γιατί κάνατε τη χώρα προτεκτοράτο, μπανανία», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει την κορυφαία θεσμική δυνατότητα που έχει και να υποβάλει πρόταση μομφής σε μια κυβέρνηση του μαύρου που γίνεται όλο και κατάμαυρη και επιχειρεί να μαυρίσει όλη την χώρα. Σε μια κυβέρνηση που πνίγει την δημοκρατία και διαμορφώνει γκρίζο, νοσηρό καθεστώς. Σε μια κυβέρνηση που κατέστρεψε οικονομικά τη χώρα όσο καμία άλλη σε όλο τον πλανήτη. Πάνω στα ερείπια ήσασταν έτοιμοι να επιβάλετε και νέα αντικοινωνικά, αντιεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που ο λαός δεν αντέχει άλλο».

“Τι είσαστε; «Ρεμπέτ ασκέρι» έτοιμο να διαλυθείτε και περιμένετε να συσπειρωθείτε με την πρόταση που κάναμε;”

Παράλληλα, αντικρούοντας τις κατηγορίες κυβερνητικών στελεχών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας για να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι είσαστε; «Ρεμπέτ ασκέρι» έτοιμο να διαλυθείτε και περιμένετε να συσπειρωθείτε με την πρόταση που κάναμε; Μόνο η εξουσία σας ενώνει; Τι σας συσπειρώνει; Ότι θα χάσετε την εξουσία;»

Ακόμα ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «εφεύρημα και άλλοθι της κυβέρνησης ότι υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ του εξωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ του εσωτερικού» για να μην δουν κατάματα την αλήθεια ότι υπάρχει η εναλλακτική πρόταση για την σωτηρία της χώρας.

«Η δημοκρατία ποτέ δεν υπήρξε για εμάς πρόβλημα. Αντίθετα, χάρη στη δημοκρατία που είχε πάντα το κόμμα μας και στον σεβασμό απέναντι στην πλειοψηφία σταθήκαμε όρθιοι και παρά τις θύελλες φτάσαμε να είμαστε σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο να διεκδικήσουμε να είμαστε κυβέρνηση».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ο οποίος όπως είπε θα συνεχιστεί, τόνισε ότι «η κυβέρνηση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας υπάρχει χάρη στα ΜΑΤ» και πρόσθεσε ότι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αυτή την ώρα προπηλακίζονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί.

«Αυτό που κάνατε με την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ είναι η κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας και η ακύρωση της ενημέρωσης. Η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι κορυφαία για τη δημοκρατία. Συμπεριφέρεστε ως κυβέρνηση των πιο σκοτεινών περιόδων. Για αυτό και επιλέξαμε να προβούμε στην πρόταση μομφής», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΕΡΤ! – Λαφαζάνης: “Ξυλοκοπήθηκαν Κωνσταντοπούλου, Κουρουμπλής και Στρατούλης – Υπάρχει ακόμη δημοκρατία;”

Της..Βουλής λόγω Παναγούλη: ”Φτιάξτε φυλακές θα σας χρειαστούν” Βίντεο

Ένταση στην ΕΡΤ! Στα κάγκελα έχει ανέβει η Ραχήλ Μακρή – Προπηλακισμό από την αστυνομία καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Κλειστή η Μεσογείων

Ένταση στην ΕΡΤ – Τεχνικοί της ΔΤ με ΜΑΤ μπήκαν στο στούντιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε