Site icon NewsIT

Αγριεμένος ο Τσίπρας θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα στους εσωτερικούς “αντάρτες”

18.06.2014 | 18:06
Αγριεμένος ο Τσίπρας θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα στους εσωτερικούς “αντάρτες”

 Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νέο κύκλο εσωστρέφειας που έχει ανοίξει στο κόμμα και μάλιστα από το μπλοκ της λεγόμενης “προεδρικής” πλειοψηφίας και σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας φέρεται επίσης αποφασισμένος να μιλήσει με σκληρή γλώσσα απέναντι σε όσους εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητούν τον ίδιο και την πορεία του κόμματος μετά τις εκλογές.

«Δεν γίνεται ενώ έχουμε κερδίσει τις εκλογές και η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται, εμείς να δίνουμε την εικόνα εμφυλίου και ο Σαμαράς να ψάχνει 180 βουλευτές για να αποφύγει τις εκλογές», λένε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παράλληλα θα καλέσει τα στελέχη του κόμματος, κορυφαία και μη, ενόψει του θερμού πολιτικά καλοκαιριού και των πολιτικών εξελίξεων εν γένει να βάλουν τα μαχαίρια στις θήκες στο όνομα της ενότητας και της συσπείρωσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο προκειμένου να πέοσυν οι τόνοι, αν και υπάρχου εκτιμήσεις που λένε ότι η αναταραχή στο “προεδρικό” στρατόπεδο είναι…σικέ(!), σε μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βγει από τα “αριστερά” στην…“αριστερή πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη και να εξοβελίσει την “πασοκική” τάση.

Πάντως η εμφάνιση του Αντρίκου Παπανδρέου και του Σταύρου Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου των Γιάννη Βαρουφάκη, Τζον Γκαλμπρέιθ και Στιούαρτ Χόλαντ “Μια μετριοπαθής Πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ” χθες το βράδυ το Βυζαντινό Μουσείο προκαλεί ερωτηματικά για το πως βλέπει τα “ανοίγματα” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του πάντως ο κ. Τσίπρας, εμφανίστηκε περισσότερο μεταρρυθμιστικός από ποτέ καθώς τόνισε ότι “Αν δεν προχωρήσουμε στις επείγουσες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την οικονομία και τους θεσμούς, σε μεταρρυθμίσεις που θα κλείσουν οριστικά την πόρτα στο παρελθόν, τότε, όσο κι αν αύριο μειώσουμε το δημόσιο χρέος, μεθαύριο θα το ξαναβρούμε μπροστά μας”.

Και επισήμανε “Οι δικές μας μεταρρυθμίσεις θα έχουν ταξικό πρόσημο και κοινωνική ανταποδοτικότητα. Δε θα είναι αντιμεταρρυθμίσεις κοινωνικής διάλυσης” και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε:

• Θέλουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα. Απεγκλωβισμένο από τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής. Αυτονομημένο από το καρτέλ της ολιγαρχίας. Στόχος μας να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει το πολιτικό σύστημα με το παρασιτικό παρακράτος των ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης

• Θέλουμε τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Όχι όμως απολύοντας τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και τους σχολικούς φύλακες. Προτεραιότητα είναι ο απογαλακτισμός της δημόσιας διοίκησης από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Η κατάργηση του πελατειακού κράτους.

• Θέλουμε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος: Για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Απλό, διαφανές, σταθερό και δίκαιο. Για να βγάλουμε από τη μέγγενη της υπερφορολόγησης τα μεσαία στρώματα. Και να αυξήσουμε, παράλληλα, τη φορολογία των υψηλών εισοδημάτων και της μεγάλης περιουσίας.

• Θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Όχι, όμως, για να ανοίξουμε δήθεν τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά για να ανοίξουμε τις αγορές από τα καρτέλ της διαπλοκής. Με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όσον αφορά το χρέος ξεκαθάρισε “Διεκδικούμε δηλαδή τη διαγραφή, μαζί τον τερματισμό της λιτότητας, μαζί με τη «ρήτρα ανάπτυξης», και τη μη δανειακή, επενδυτική χρηματοδότηση στο πλαίσιο ενός «Ευρωπαϊκού New Deal», για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του χρέους και να κλείσουν οι βρόγχοι της ανατροφοδότησής του”.

“Θεωρούμε τη διαγραφή αναγκαία, γιατί είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη” επισήμανε και πρόσθεσε “Εντάσσουμε την οριστική και βιώσιμη υπέρβαση της υπερχρέωσης της χώρας στο τρίπτυχο: ανασυγκρότηση-αναδιανομή-ανάπτυξη”.

Τέλος αναφορικά με το σκέλος της διαπραγμάτευσης υπογράμμισε “Και η ισχυρή διαπραγμάτευση προϋποθέτει ισχυρή κυβέρνηση με νωπή και καθαρή λαϊκή εντολή να διαπραγματευθεί σκληρά” και εξήγησε

• Όχι κυβέρνηση κομμάτων που έχουν αποδοκιμαστεί από το λαό

• Όχι κυβέρνηση πολιτικών κομμάτων και προσώπων, που μέχρι πρότινος έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο

• Όχι κυβέρνηση πολιτικών αρχηγών, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο, να εφαρμόσουν μέτρα που φέρνουν ένα νέο κύκλο ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης

Σε εσωκομματική δίνη ο ΣΥΡΙΖΑ – Αναβλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία

Δραγασάκης: Ο Σαμαράς θέλει να νομιμοποιήσει τα μνημόνια – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση

“Σκοτωμός” στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version