Τρίτη, 3 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Αγριεύει ο ακήρυχτος πόλεμος Τσίπρα – Κασσελάκη: Απασφάλισαν τα αδέρφια του νυν και του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Αγριεύει ο ακήρυχτος πόλεμος Τσίπρα – Κασσελάκη: Απασφάλισαν τα αδέρφια του νυν και του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Στο «τρίγωνο των Βερμούδων» πλέει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κόντρα ανάμεσα στα στρατόπεδα του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

Την ίδια ώρα, που η διαμάχη Αλέξη Τσίπρα και Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσεται με απρόβλεπτες συνέπειες, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο προσεχές Σαββατοκύριακο (07.09.2024 – 08.09.2024) και την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα κριθεί – όπως όλα δείχνουν – το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σφυροκοπείται ανελέητα από τον πάλαι ποτέ βασικό υποστηρικτή του, τον Παύλο Πολάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα όσα του καταμετρά ο ανεξάρτητος βουλευτής και στρέφει τα βέλη του προς άλλη κατεύθυνση, βάζοντας στο στόχαστρο τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί ο νυν να προκάλεσε ευθέως τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από συνέντευξή του στη real news μιλώντας για συρρικνωμένο προφίλ σε επίπεδο «αρχηγού ομάδας», ωστόσο το γάντι σηκώθηκε από Τσίπρα, αλλά όχι τον Αλέξη.

Ήταν η αδερφή του πρώην Πρωθυπουργού, η Ζανέτ Τσίπρα, εκείνη που έδωσε απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, αρνούμενη όμως ακόμη και να τον κατονομάσει.

Αν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η κ. Τσίπρα δε δίστασε να χαρακτηρίσει «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την παρούσα ηγεσία, ενώ από το σχόλιό της, δεν έλειψε και ο… βόθρος.

Το σχόλιο της Ζανέτ Τσίπρα:

«Αυτό το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κατά την γνώμη μου τελείωσε. Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Η αλήθεια είναι ότι με την προεδρία του παρόντος, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται αναμόρφωση και αναδιάρθρωση όλου του προοδευτικού χώρου. Χωρίς συπτικές (σ.σ. εννοεί προφανώς σηπτικές δεξαμενές, ήτοι βόθρο) δεξαμενές».

Μετά την τοποθέτηση της κ. Τσίπρα η διαμάχη παίρνει πλέον οικογενειακά χαρακτηριστικά, αφού και ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη, έχει επικρίνει ανοικτά τον πρώην Πρωθυπουργό. Με σχόλιό του κάτω από ανάρτηση του Νίκου Φαραντούρη στο Χ, ο Στέλιος Κασσελάκης χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή του αδερφού του.

«Και πώς θα ξανακάνετε εκλογές; Με τι χρήματα;» επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα και της κ. Γεροβασίλη. «Ας βάλει το χέρι στη τσέπη ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεροβασίλη που συνεχώς υπονόμευαν τον Στέφανο όπως και αποδέχθηκε έμπρακτα στο συνέδριο», τόνισε.

Το σχόλιο του Στέλιου Κασσελάκη:

Αγαπητέ Νικόλα, με βάση αυτά που είχαμε συζητήσει το Μάιο στο Χούστον, θα σου κάνω μερικες υπενθυμίσεις:
Το μαύρο/ασπρο χρήμα που στήριζε το κόμμα και γι’αυτο το λόγο τα κομματικά ΜΜΕ πληρώνονταν πως θα το λύσει ο «νέος» αρχηγός; Θα δωρίσεις και εσυ όπως και οι υπόλοιποι…

Αντεπίθεση από τον Νίκο Μωραΐτη

Στην ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα απάντησε ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα.

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

Αχ, Ζαννέτ, να ‘ξερες για τον αδερφό σου και αυτό το «μόρφωμα» τι σκ@τό φάγαμε πουδεν το χωράει μια σηπτική δεξαμενή, τι στοχοποίηση δεχτήκαμε, τι δουλειές χάσαμε, τι ελπίδες ψαλιδίσαμε, τι συμβιβασμούς κατάπιαμε, τι αβαρίες κάναμε… Και ξέρεις κάτι, Ζαννέτ; Κάποιοι δεν το μετανιώνουμε.
Γιατί ήταν τόσο ωραίο το «πρώτη φορά Αριστερά», ανατρίχιασε τόσα δέρματα, άγγιξε τόσες καρδιές, ξύπνησε τόσους αδικημένους από την Ιστορία, «σχεδόν 50 χρόνια βάσανα και διωγμοί», πατεράδες, θείους, παππούδες, αδέρφια και ξαδέρφια μας, αντήχησε τόσα
«είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» πριν καταλήξει «είμαστε κάθε καρέκλα από τα έδρανα αυτής της Βουλής».

Όμως το όνειρο πάντα αξίζει τον κόπο, ακόμα κι όταν ξυπνάς μετά με πικρό το στόμα.

«Η δύναμη είναι στο παραμύθι», το είχε πει ο Αλέξης. Και είχε δίκιο, Ζαννέτ. Το παραμύθι ήταν διάφανο, τρεχούμενο νερό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αλήθεια είχε μέσα της τους δράκους.

Η «φρουρός» του Αλέξη Τσίπρα

Μπορεί το όνομά της να μπαίνει πάντα μαζί με την ιδιότητά της, ως αδερφή του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο η Ζανέτ Τσίπρα έχει τη δική της αξιοσημείωτη πορεία. Η μεγαλύτερη αδερφή του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Τορίνο. Αν και δεν ήταν ευρέως γνωστή στο κοινό, πριν ο αδερφός της περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, η Ζανέτ Τσίπρα μετρά πολλά χρόνια στον χώρο της αριστεράς. Μάλιστα από το 2016 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η κ. Τσίπρα βρίσκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του αδερφού της και δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται εναντίον όσων τον βάζουν στο στόχαστρο τους. Εξάλλου με μια τέτοια ανάρτηση πέρασε από το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Ήταν το 2020 όταν μία τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία ζητούσε «να είμαστε πιο φειδωλοί» στους χαρακτηρισμούς προς τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος, πυροδότησε την «έκρηξή» της. «ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ … ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ …

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ !!! Τ Ε Λ Ο Σ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ !!!!», είχε γράψει η κ. Τσίπρα, ρίχνοντας και τότε νερό στον μύλο της εσωκομματικής διαμάχης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις