Τετάρτη, 9 Οκτ.
19oC Αθήνα

Άγριοι τσακωμοί και μπάχαλο στην Επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες

Άγριοι τσακωμοί και μπάχαλο στην Επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες

Με νέο «μπάχαλο» επί των διαδικαστικών θεμάτων ξεκίνησε και η δεύτερη συνεδρίαση των κοινών Επιτροπών της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Η συνεδρίαση ακρόασης φορέων, όχι μόνο ξεκίνησε με τρία τέταρτα καθυστέρηση αλλά αμέσως οι εισηγητές της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, της Δημοκρατικής Συμπαάταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και της ΕΚ Γιώργος Καρράς έθεσαν δύο βασικά θέματα. Πρώτον, ότι δεν τους έχουν δοθεί, από τους υπουργούς το σύνολο της αλληλογραφία που είχαν με την Κομισιόν για το νομοσχέδιο, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προς τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεύτερο «αγκάθι», ότι το ΕΣΡ, που είχε κληθεί απέστειλε για την ακρόαση όχι κάποιο μέλος από την διοίκησή του, αλλά μια εμπειρογνώμονα, νομικό της Αρχής. Να κληθεί άμεσα η προεδρεύουσα, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου ή κάποιο άλλο μέλος του από το ΔΣ, απαίτησαν οι εισηγητές της αντιπολίτευσης.

Οι παρεμβάσεις ενστάσεων της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν έντονη αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε ο εισηγητής του Σωκράτης Φάμελος «είδε μια θεατρική παράσταση για να δυναμιτιστεί η συνεδρίαση…»

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπρίτζης, δίνοντας εξηγήσεις σχετικά με την αλληλογραφία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ευρωπαϊκής επιτροπής και του υπουργείου, θέλησε να την υποβαθμίσει λέγοντας πως αυτή προκλήθηκε από ερωτήματα και θέματα που κάποιοι φορείς έθεσαν στην Κομισιόν και αυτή, σύμφωνα με την πρακτική τα ερεύνησε θέτοντας στην ελληνική πλευρά το θέμα για να απαντήσει. Μάλιστα, ο κ. Χρήστος Σπρίτζης «φωτογράφισε» την Ένωση Ιδιοκτητών των Καναλιών και είπε χαρακτηριστικά «όταν σε λίγη ώρα θα γίνει η ακρόασή της, να τους ζητήσετε να σας εγχειρίσουν το ερώτημα που έθεσε στην Κομισιόν…»

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από την πλευρά του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα να μην δοθεί οποιοδήποτε έγγραφο από την αλληλογραφία. Αρκεί αυτό να επιτρέπεται και να μπορεί να γίνει. Ηδη η μια επιστολή της αλληλογραφίας που χθες ζητήθηκε, σας εστάλη το ίδιο βράδυ στα mail των κοινοβουλευτικών σας ομάδων.

Αναφορικά με το επίμαχο ερώτημα που έχει αποκαλυφθεί και αναφέρει ότι η Κομισιόν έχει θέσει στην Κυβέρνηση, μετά από καταγγελία ιδιώτη, για το εάν η δημιουργία του δημόσιου παρόχου ΕΡΤΝΕΤ αντίκειται στους κανόνες ανταγωνισμού. Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί καθώς υπάρχει προθεσμία απαντήσεως 20 ημερών.

Μετά από πάνω από μια ώρα αντεγκλήσεων και διαφωνιών, συμφωνήθηκε ομόφωνα να κληθεί και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΕΣΡ για την ακρόαση των φορέων. Η ακρόαση φορέων με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε