Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Αναβολή για Αλεξόπουλο

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Αναβολή για Αλεξόπουλο

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Άρτεμη Ματθαιόπουλου, Αντώνη Γρέγου και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 213 ψήφους υπέρ, 16 κατά ενώ 8 βουλευτές ψήφισαν παρόν, κι έτσι άνοιξε ο δρόμος να ελεγχτούν και αυτοί από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα, μετατέθηκε για την άλλη εβδομάδα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, μετά από αίτημα του ιδίου, καθώς δεν μπορούσε να παραβρεθεί, στη συνεδρίαση, επειδή, όπως δήλωνε με επιστολή του, σήμερα εκδικάζεται στη Λάρισα η υπόθεση του για παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

Στην ομιλία τους και οι 4 Χρυσαυγίτες βουλευτές επέμειναν και σήμερα πως η δίωξη τους είναι πολιτική.

Προκλητικότερος όλων ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος στην παρέμβαση του, προέτρεψε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη «να πάει να κλειστεί σε κανένα μοναστήρι και να γίνει καλόγρια για να γλυτώσει την ψυχή της».

«Είμαι περήφανος που είμαι πατέρας 2 παιδιών που τους έμαθα για τον Λεωνίδα, τον Ιωάννη Μεταξά, τους νεκρούς των Ιμίων… Είμαι περήφανος που έκανα αγώνα για Μακεδονία, είμαι περήφανος που το όνομα μου δεν είναι σε καμία λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Γρέγος.

« Η δίωξη μου ξεκάθαρα πολιτική, σε όλο το κατηγορητήριο πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα μου. Αόριστα χαρακτηρίζομαι εγκληματίας. Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για άρση ασυλίας μου» δήλωσε ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

«Μοναδικό μας έγκλημα είναι ότι έχουμε ένα φρόνιμα που δεν είναι αρεστό» ανέφερε ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος και πρόσθεσε: «Αν είναι έγκλημα ο νόμιμος αγώνας που διαλύσαμε χούντα Σαμαρά – Βενιζέλο, ναι, είμαι εγκληματίας αμετανόητος».

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, υποστηρίζοντας σε γραπτή του δήλωση, πως αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση, δεν είναι επαρκή τα στοιχεία κατηγορίας για την άρση ασυλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επιστολή «ανώνυμου» δικαστικού απειλεί τώρα ο Κασιδιάρης: Η Κλάπα χοροπηδούσε και έλεγε “θα τους βάλω όλους μέσα”

Κασιδιάρης: Δε μετανιώνω για το χαστούκι στην Κανέλλη

Ανάσταση με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στην εκκλησία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε