Site icon NewsIT

Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

03.08.2017 | 15:12
Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την κλήτευση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και η ΝΔ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή πρέπει να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ώστε τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα να του υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τα όσα ο ίδιος αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του.

Η πρόταση παρά την πρώτη αρνητική θέση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί και από τα 2/5 των μελών της επιτροπής ώστε να λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ο κ Βενιζέλος υποστήριξε πως «όλα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρα», «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο» και εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτελεί το αρμόδιο όργανο ώστε να γίνει αυτή η κρίσιμη συζήτηση  «για το τρόπο που η χώρα πέρασε ξυστά από την καταστροφή και απο τον εφιάλτη».

Η πρόεδρος της Τασία Χριστοδουλοπούλου αφού υπενθύμισε ότι για τον Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί να κληθεί ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την άποψή ότι η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς σκοπούς την Επιτροπή.

Μάλιστα είπε στον κ. Βενιζέλο ότι “δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στα όσα γράφει ο Βαρουφάκης”. Και ακολούθησε η εξήσς στιχομυθία:

– Βαγγέλης Βενιζέλος: Εγώ δεν δίνω αξιοπιστία. Ο Τσίπρας έδινε.
– Τασία Χριστοδουλοπούλου: Περσινά ξυνά σταφύλια.

Η απόφαση για την κλήση ή μη του κ. Βαρουφάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version